Косата като произведение на изкуството, представено в албум с дебели корици, подплатен с таланта на младия български коафьор Жоро Петков. Това накратко е второто издание на „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков 02“.

Луксозният албум ни разхожда из десетилетията с най-емблематичните за своето време модни икони, вълните от 40-те, бъдещето в естетиката на азиатското изкуство и изумителното разнообразие в мъжките прически. Книгата е предназначена както за фризьори, които искат да надградят уменията си, така и за всички читатели, представяйки им нови и различни идеи как да изразят себе си.



Второто издание на албума обръща специално внимание на тенденциите в мъжкия стил.

„Косата на един мъж говори за него не по-малко от часовника на ръката или уханието на парфюм, което оставя след себе си. Съвременният джентълмен с лекота би могъл да прокара страничен път и да фиксира посоката – когато е подстриган с подходяща „умна“ техника, косата сама застава, след леко подсушаване. Така времето ще достига дори за уиндзорски възел на вратовръзката“ – споделя от страниците на книгата Жоро Петков.


Тенденциите и прическите в албума са илюстрирани със стилни фотосесии, обединяващи всеки детайл – коса, грим и тоалет в цялостни актуални визии.

Сесията "Crimson Knight" отразява съвременната жена. Жоро Петков я вижда в забележителната комбинация от русо и черно в косата ѝ, с която ни пренася във фантастиката на собсвения ѝ свят. Основен акцент в изданието са бретоните.

Фотосесията "Nymphidia" е за жените, които не искат да изглеждат прекалено нагласени и бягат от клишетата. Топ тенденцията тук e безгрижната коса, падаща свободно на меки вълни - съвършена в своето несъвършенство.

Вибрацията от цветове в косите също е заложена в страниците на албума – в сесията "Colors Waves".

В книгата е включено практическо ръководство, съдържащо безценни съвети за направата на бърза и безупречна прическа. Стъпка по стъпка са показани прически с всички прилежащи техники и трикове на професионалиста.
 



На пазара от 19 февруари 2013 г.
Цена: 20 лв.