Все повече хора се подлагат на пластична операция, за да увеличат шансовете си за намиране на нова, по-добра работа. Това сочи изследване на Американската асоциация на пластичните хирурзи, според което 3 от 4 жени вярват, че по-младата и „изпъната” тяхна версия, ще изиграе решаваща роля при намирането на работа.

Дори нещо повече – една на всеки десет жени, заети в търговията, е заявила, че би „легнала под ножа”, защото е сигурна, че това ще й помогне да продава по-добре.

Един от членовете на асоциацията, пластичният хирург доктор Дейвид Меджилк споделя: „Хората си правят операции, когато са обезкуражени и когато нямат работа, за да направят себе си по-атрактивни пред бъдещите работодатели. Ние от гилдията забелязваме тази тенденция да се засилва, както при жените, така и при мъжете”.

Междувременно пластичните хирурзи във Великобритания очакват 2011 да е годината на естетичното хирургическо разкрасяване. Доктор Бил Грийн, директор на клиника за пластична хирургия обяснява: „Предстоящата година се очаква да е чудесна за пазара на тези услуги. Ще има нови подобрения на старите варианти на терапията с ботокс”.