Обикновено си тръгваме от салона с десет различни нокътя, когато не знаем какъв лак за маникюр искаме... За да направим правилния избор сред морето от цветове на пазара, на помощ идва звездната маникюристка Мишел Сандърс, която има енциклопедични познания за връзката между цвета лак и тена на кожата. Всички модели от Essie струват $8.50:

Най-добър неутрален лак за светъл тен на кожата: Sugar Daddy

Нюансът на Sugar Daddy е традиционен и придава на нокътя здрав и чист блясък. Той е особено подходящ за пролетта, защото е в свежо розово, но в ефирната гама на цвета.

Най-добър червен лак за светъл тен на кожата: Fifth Avenue

"Хората могат да си помислят, гледайки го, че е прекалено коралов на цвят, но върху нокътя не изглежда така – наистина е ярко червен. Дори бих го нарекла “пролетно червен”. 

Най-добър ярък лак за светъл тен на кожата: Fiesta

Това може да бъде прекалено ярък цвят, отколкото сте свикнали да носите, но всъщност стои доста класически върху нокътя. Хората постоянно питат за този нюанс, когато го използвам на снимачната площадка за фотосесии. 

Най-добър тъмен лак за светъл тен на кожата: Carry On

За тези от вас, които са със светла кожа, а искат да лакират ноктите си в тъмен нюанс, но без да изглежда твърде мрачно, моят избор е Chinchilly. Той е доста неутрален, почти като топло сиво. Има и друг цвят, който обичам – нарича се Carry On. Той е с много богат махагононов цвят, което го прави перфектният тъмен лак.

Най-добър неутрален лак за умерен тен на кожата: Lady Like

Традиционният цвят Ballet Slippers е чудесен за умерените тенове на кожата на ръцете, но ако искате нещо по-тренди – харесвам Lady Like. Цветът изглежда като естествената руменина на лицето, когато го нанесете върху ноктите.

Най-добър червен лак за умерен тен на кожата: A List

Знам, че хората намират този нюанс за може би твърде тъмен – но мисля, че това е най-изразителното червено от всички цветове на Essie. Това е истински червен цвят и е част от моя комплект лакове винаги – класически, традиционен, култов. Изглежда страхотно върху маникюра на всекиго.

Най-добър ярък лак за умерен тен на кожата: Bikini So Teeny

Мисля, че ще виждаме цвета доста през тази пролет – това е идеалният небесен цвят.

Най-добър тъмен лак за светъл тен на кожата: Wicked

Wicked е нещо средно между цвят “слива” и бордо – и е един от най-добрите нюанси, създавани може би някога. Трябва да кажа, че в кариерата ми, Wicked и Mademoiselle са двата най-търсени модела.

Най-добър неутрален лак за тъмен тен на кожата: Mambo

Най-традиционният цвят, който изглежда наистина страхотно на фона на тъмна кожа, е безспорно Mademoiselle – просто не можете да сбъркате в избора си с този лак. Но, ако искате да си сложите нещо тренди, аз харесвам цвета Mambo. Той има перфектният прасковен оттенък. Бих го нарекла дори “тайният цвят”, защото малко хора знаят за него.

Най-добър червен лак за тъмен тен на кожата: Lacy Not Racy

 

Има няколко червени нюанса, които предпочитам да използвам при тъмен тен на кожата – и това са Berry Naughty, Bordeaux и Lacy Not Racy. Ако ги потърсите в интернет, ще ви се сторят много тъмни, но всъщност са доста червени. Lacy Not Racy е моят традиционнен избор, а ако видите някоя жена да го носи, определено ще възкликнете: “Уау, наистина има красиви тъмночервени нокти".

Най-добър ярък лак за тъмен тен на кожата: Play Date

Има един цвят, който хората не познават особено, но аз много харесвам – казва се Play Date. Базисно, нюансът му е “неонова лавандула”, като е перфектен за педикюр, но го използвам постоянно и за арт декорация на маникюра.

 

Най-добър тъмен лак за тъмен тен на кожата: Bahama Mama

Моята топ избор за тъмни тонове на кожата е Bahama Mama – истинска ласка за подобен тъмен тип кожа, спокойно бих го използвала при всеки!