.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Откриха Фонтана на младостта

Евгений Милов | преди 2 години
тяло
Снимка: iStock
Това вещество се очертава сериозен коз в борбата с остаряването на кожата

В опитите си да запазят младежкия вид на кожата, жените прибягват до какви ли не методи, но за метиленовото синьо тепърва ще слушаме много – въпросното вещество се очертава като магична съставка за подмладяване на кожата. 

Резултатите от изследване на американски учени от "University of Maryland" сочат, че метилтиониниевият хлорид е ефикасен срещу стареене на лабораторни човешки кожни клетки и тъкани, като евтиният и безопасен химикал дори обръща деградивните процеси на кожата при фибробластите – клетките, произвеждащи колаген.

"Изследването показва, че метиленовото синьо може да намери приложение като мощен антиоксидант в производството на козметика за кожата", коментира специалистът по молекулярна и клетъчна биология проф. Кан Цао. 

Съставката не само придава младежки вид, но се очертава като ефикасно средство за подмладяване на кожата. "Наблюдаваният ефект не е временен – метиленовото синьо нанася дълготрайни промени върху клетките на кожата", допълва ръководителят на проучването.

Специалистите съветват да не прибързваме с прилагането на веществото върху кожата, тъй като предстоящите тестове с доброволци трябва да потвърдят резултатите от научното изследване, публикувано в "Scientific Reports".

тяло
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?