Всички искаме красиви крака, особено, когато съвсем скоро ще ни се наложи да покажем повече от себе си на слънцето и на света. А, знаем, че най-лесният и бърз начин да се отървем от досадното окосмяване е бръсненето. За гладки, блестящи и неотразими крака обаче, ще трябва да се постараете повече, ако искате то да е успешно, без драскотини, порязвания и наранявания.

Ексфолиране

Най-важното, което трябва да направите преди бръснене е да ексфолирате кожата. Така ще отстраните неравностите по нея, които в повечето случаи са причина за порязвания и травми.

Бръсненето след душа

Най-удачният вариант за бръсненето е то да става след като сте си взели душ. Все пак и мъжете прилагат подобна техника. Защо да не си откраднем някоя и друга идейка от тях. Тогава кожата е мека, чиста и косъмчетата са по-лесно податливи на бръснене.

Мазилата

За да е успешна операция бръснене, задължително трябва да използвате средство, което да омекоти кожата и да я подготви за манипулацията. Сами трябва да изберете дали това да е гел или пяна, важното е продуктът да е качествен.

Повишено внимание

Всяка жена познава кожата си добре. Ако имате някакви несъвършенства - бенки, пъпки или белези е добре бръсненето в тези зони да става с повишено внимание.

Овлажнители

Все още грижите около вашите блестящи и неотразими крака не е приключила. След бръснене използвайте хидратиращ лосион или мляко за тяло. Особено силно това правило важи за дамите със суха кожа, тъй като геловете за бръснене изсушават.