.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

OLDUSKA е руска модна агенция за модели над 45 години

Евгений Милов | преди 1 година
Instagram/OLDUSKA
Снимка: Instagram/OLDUSKA
Въпреки битуващите стереотипи, човек може да изглежда прекрасно на всяка възраст

Възрастта е една от темите табу в модните списания, където младостта е издигната на пиедестал от слаботелесни момичета до 20-годишна възраст, а наличието на сиви коси върху главата и бръчки по лицето са сигурен знак, че нямате място във фешън индустрията.

Една руска модна агенция обаче е тук, за да пренапише стандартите за красота - защото OLDUSKA наема модели само над 45 години.

Възрастните модели обаче доказват, че могат да изглеждат по-добре от подрастващите им конкуренти, а необичайната модна агенция е решила да се специализира единствено в наемането на манекени, които биха могли да са не само майки и бащи, но дори баби и дядовци на популярните модели от страниците на списанията.

Основател на OLDUSKA е младият фотограф Игор Гавар, който през последната година и половина изгражда агенцията с добре изглеждащи възрастни мъже и жени между 45 и 80 години за рекламни кампании.

Всъщност OLDUSKA не започва като модна агенция, а фотографът среща непрекъснато интересни лица сред по-възрастните, като иска да реализира проекти с всеки от тях. Така постепенно моделите става лица за борба със стереотипите, които да вдъхновяват и останалите, че човек може да изглежда прекрасно на всяка възраст.

Името на OLDUSKA е игра на думи от английската "old" (възрастна) и руската "девушка" (жена). Разгледайте едни от най-добрите снимки на модната агенция в Инстаграм по-долу:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?