.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Обемните устни са ретро. На фокус - подмладяване на интимните зони

Росица Николова | преди 27 седмици
устни
Най-новото в света на красотата от Световния конгрес по естетична медицина

В Монте Карло, под патронажа на принца на Монако Алберт II, се проведе 16-ият световен конгрес по естетична медицина. Конференцията премина под научния надзор на Световното дружество за интердисциплинарна антиейдж медицина (WOSIAM). За най-новите тенденции в разкрасяването и подмладяването информира д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic.

"Застаряването на населението, урбанизацията, оксидативният стрес, индустриалният напредък правят все по-актуално търсенето на нови методи за подмладяване. Поради тази масовост, повечето естетични клиники насочват вниманието си към по-малко инвазивните методи. И докато през последните години отговорът е бил само хирургична намеса, сега има техники и продукти чрез инжектиране, които бързо и с далеч по-малко травми дават лесен резултат. Технологиите, като лазери, радиочестотни апарати и ултразвук се развиват и напредват с около 9.8% годишно", убедена е д-р Здравкова от Jewel Skin, базирайки се на мащабно проучване, направено в края на миналата година от Transparency Market Research.

д-р Здравкова

НЕ НА ТВЪРДЕ ГОЛЕМИТЕ УСТНИ

"При младите жени има „бум” на търсене на корекция на зона устни. Обемът им обаче трябва да бъде съотнесен към формата и обема на другите части на лицето. С възрастта устните губят плътността си, а цветният им контур се размива. Бръчките и ъгълчетата на устните застават надолу, като придават тъжен вид на изражението. Филърите на основата на хиалуронова киселина са идеалното средство за възвръщане младежкия вид на устните, съветва дерматологът от Jewel Skin Clinic д-р Анелия Здравкова.

Подходът в усъвършенстве на контура на лицето трябва да бъде чрез профилопластика  - в профил и в ¾ профил, с цел по-доброто определяне на пропорциите на различните лицеви елементи и по-естествения им вид след корекциите. Устните трябва да бъдат забелязвани, защото са красиви, а не защото са големи. Инжектирането на хилуронова киселина е препоръчително да се комбинира с лазерна процедура или пилинг за периоралната зона. Да се въздейства върху овала на лицето, като се третира отпускането на кожата чрез радиочестотно моделиране. Поставянето на конци  може да отговори на нуждите за лифтинг на лицето и шията, макар че пациентите най-често се страхуват от тази процедура, тъй като е по-инвазивна.

Ботулиновият токсин неоснователно се подминава от много от пациентите, които от години се подлагат на лифтинг на зоната на челото и скулите. Ботулиновият токсин се съчетава с хиалуроновите инжекции, за да се усили и да се получи мускулна релаксация, която да придаде по-естествен и не толкова напрегнат вид на мускулите.

Подчертаването и запълването на скулите, както и изпъването на темпоралните зони, винаги е било актуално с ползване на хиалуронова киселина, като най-ползван неагресивен продукт, който има и хидратиращо действие. Често се ползва и за корекции на носа (риномодулация), както и за корекции на брадичката.

Околоочните тъмни кръгове, в резултат от умора, се повлияват отлично от добре подбрана хиалуронова киселина. Тя е с ниско съдържание на вода, за да се предотврати отока и да се избегне изражението на тъга и огорчение."

НА ФОКУС: ПОДМЛАДЯВАНЕ НА ИНТИМНИТЕ ЗОНИ

"Много обсъждана тема е шията и деколтето, които първи издават възрастта. На конгреса в Монако бяха обсъдени техники и технологии за стягане и хидратация на тази зона. Една от новостите е продукт, който се поставя в специални точки в областта на шията, стимулирайки производството на колаген и еластин и повлиявайки кожната текстура. Тройната комбинация от микронидлинг с радиочестота и хиалуронови филъри също стяга кожата на шията, запълва бръчиците и оформя долния лицев контур.

Все повече се обръща внимание на интимното здраве и стремежът за подмладяване на интимните зони. Има разработени специални нови технологии за вагинално подмладяване, както и пилинг за най-деликатните части на тялото. Бяха обсъдени различни техники за поставяне на инжекционни  филъри, като все повече се обсъжда приложението на тези филъри в областта на тялото. На форума бяха направени демонстрации за повдигане на дупе, за повлияване на дефекти в областта на гърдите като хлътвания и асиметрия."

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Кои са най-ценните подаръци за рождения ви ден?