Бързото омазняване на косата е често срещан и много неприятен проблем. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Бързото омазняване на косата е често срещан и много неприятен проблем. Освен на по-мазна кожа на скалпа, той се дължи и на неблагоприятните градски условия като смок, прах и високи температури.

Предлагаме ви няколко маски, които могат да ви помогнат да се справите с омазняването:

Бързото омазняване на косата е често срещан и много неприятен проблем. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

1. В зависимост от дължината на косата се определя количеството кисело мляко. Към него се добавя 1 ч. л. сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с хладка вода.

2. Разбива се един белтък на сняг. Към него се добавя 1 ч. л. сол, докато се получи гъста пяна. След това се сипва и сокът на един лимон и отново се разбива. Маската се втрива чрез масажи в кожата на главата. Оставя се да действа 30 минути.

3. Смесва се едно шишенце глицерин с равно количество изцеден лимонов сок. Получената смес се разбърква добре.Отделно се разбива 1 жълтък с 1 лъжица мед и към тях се добавят глицерина с лимона. За да се сгъсти маската, се прибавя хума.След като се нанесе, сместа престояваме поне 1час. Ефектът е страхотен.

4. За тази маска са нужни 1 яйце, 1мл витамин В1 или В6 и 1/2 чаша топла (но не гореща) отвара от коприва. Сместа се втрива в корените и главата се покрива с найлон, а отгоре с топла кърпа. След един час косата се измива с шампоан и след това се изплаква с отвара от копривени листа и корени.