Винаги когато открием нещо наистина хубаво и с добър ефект, бързаме да ви го споделим. Преди няколко дни подскачахме доволни от добрия резултат от най-лесната и сладка маска за лице, която изпробвахме в домашни условия. Кой е ключът за доброто ни настроение и гладката кожа ли? Лесно е - медът.



Измийте лицето с почистващ гел и подсушете добре. За по-голяма сигурност прибере косата си с диадема или фиби, защото в един момент става истинска лепкава история. Гребнете от буркана с мед 1 с. л. С върха на пръстите вземайте от лъжицата и разпределяйте мед по цялото лице. Слоят трябва да е тънък, тъй като от топлината на лицето медът става още по-течен и започва доста неприятно да се стича по врата и деколтето.

След като имате мед по цялото лице, започнете да правите потупващи движения с върха на пръстите си. Ще усетите лек вакуум ефект. По този начин ще почистите порите от мръсотията и ще се получи добър пилинг ефект. От движенията медът ще се сгъсти и ще промени цвета си - става бял.

Измийте с хлада вода и нанесете хидратиращ крем. Ще усетите ефекта веднага - само прокарайте ръка по бузите и челото и ще се уверите колко гладка е станала кожата ви.

Маската е подходяща за чувствителна кожа, както и за мазна и проблемна. Тя едновременно почиства и подхранва кожата. За максимален ефект - правете я през ден.