Микроблейдингът стана много популярен метод за оформяне на веждите, защото жените харесват това, че сутрин се събуждат красиви, без да трябва да нанасят грим. А и още един факт, който не е за подценяване – крайният резултат е максимално естествен. Ефектът от технологията, а именно вкарване на пигментно вещество, трае от 1 месеца до 2 години.

 

 

Микрофедърингът (microfeathering – от feather на англ., което означава перо) наподобява микроблейдингът, технологията е същата, но косъмът изглежда по-изразителен, а търсеният краен резултат е непокорни вежди тип Кара Делевин.

На хоризонта обаче се появи нов метод за красиви вежди с дълготраен ефект и няма как да не ви разкажем за него. Неговото име е микрошейдинг (microshading). За разлика от микроблейдинга, при който всеки отделен косъм се „изгражда“, за да запълни липсващи участъци от веждите, при шейдинга се набляга на ефекта на сянката – т.е. космите не са оформени един по един.

 

 

Технологията се базира на поставянето на малки точки пигмент на мястото на космите за създаване на плавно преливане на цветовете – все едно веждите са оформени със сенки.

 

 

Основната разлика в двете техники е, че при едната се използват тънки линии, а при другата – малки точици. За разлика от микроблейдинга, който не се препоръчва за дами с мазна и чувствителна кожа в областта на веждите, микрошейдингът е подходящ метод за оформяне на перманентни вежди на жени именно с такъв тип кожа.

Ефектът от микрошейдинга трае колкото този на микроблейдинга – от 1 до 2 години.