Маските за лице с авокадо са известни с предпазващия си от изсушаване на кожата ефект, както и с мощното си хидратиращо и подхранващо клетките въздействие. Авокадото е богат на мононенаситени мазнини и антиоксиданти плод, а масленото съдържание в него наистина върши чудеса - дарява кожата с младежко сияние и еластичност, с мекота и блясък.

Предлагаме на вниманието ви няколко маски с основна съставка в тях - авокадо, които с лекота може да си приготвите сами вкъщи:

С авокадо и мед

Пасирайте вътрешността на един узрял плод авокадо заедно с 1 ч.л. лимонов сок. Лимоновият сок се добавя, за да се предотвратят процесите на окисление. Капнете в сместа 1 с. л. мед и разбъркайте добре до получаването на паста с гладка консистенция. С връхчетата на пръстите си нанесете пюрето по цялото лице с нежни масажиращи движения в посока нагоре. Оставете маската в покой върху лицето си и след 15 минути изплакнете.

С авокадо и бадемово масло

Стъпките са същите, както тези на гореописаната рецепта. С тази разлика, че вместо мед се слага бадемово масло.

С авокадо и белтък

Намачкайте вътрешността на авокадо в дълбока купа с 1 ч.л. лимонов сок. Чукнете яйце, като добавите само белтъка в авокадовото пюре. Разбъркайте хубаво. Нанесете маската върху лицето си, масажирайки с връхчетата на пръстите си с насочени нагоре движения. След 15 минути изплакнете.

Изберете си вариант и изпитайте сами върху себе си невероятния ефект на маската с авокадо. Кожата ви ще придобие удивителна мекота и еластичност, блясък и младежко сияние.