Ето че Нейно Височество Пролетта бавно, но все по-настоятелно напомня за себе си. Това е знак, че е време и ние да се разсъним от натежалата сивота на зимата, да поканим в сърцата си Зелената красавица и да отделим заслуженото внимание на самите себе си.

И какво по-хубаво от това да подчертаем женствеността

си, като започнем с едни от най-грациозните и нежни части от женското тяло – ръцете. За да направим така че да изглеждат те изваяни и изящни като на богини, ще трябва мъничко да се потрудим за съвършеното им състояние.

 

 

1.Първата стъпка е да почистим стария лак с безацетонов лакочистител.

2.Ако има остатъци от крем или масло, те пречат на новия лак да прилепне и това води до напукване. Затова е добре, преди да се заемем с лакирането, най-напред старателно да избършем ноктите си с мека кърпичка.

3.Изрязваме ноктите до желаната от нас дължина и с пиличка ги оформяме в актуалната за сезона форма със заоблени връхчета. Боравим внимателно с мека пиличка, като я движим само в една посока.

 

4.Избутваме кожичките за оформяне на красива нокътна плочка. Хубаво е да не ги режем, а да използваме специално масло за спиране на растежа им.

5.Полираме повърхността на нокътя за гладкост и блясък.

6.Нанесяме база, два слоя от желания лак и топ лак за запечатване на цвета. Впечатляващо тенденциите този сезон ни позволяват да заложим на разнообразни нюанси – от най-неутрални и кремави, през металически и ярки до силно наситени. Изборът действително е голям и остава само да развихрите фантазията си.

 

И не забравяйте – доставете радост на сърцето си, като дарите и него с цялото изобилие от пролетни цветове, светлина и слънчево настроение!