"Усмивката е най-хубавият ти аксесоар”

"Дори и без грим си прекрасна”, казват всички майки на своите дъщери. И как да не го казват, след като всички знаем приказката за гарджето и майката. С това всички ще се съгласят. В същото време усмивката наистина е аксесоар и то най-натуралният, евтин и достъпен за всеки. Да се усмихваме и да заразяваме околните е чудесен начин да изглеждаме щастливи, пълноценни и заедно с това много красиви. Най-скъпото червило на света не може да бъде сравнено с това да имаш повод да оформиш устните си в приятна извивка.

"Не се нуждаеш от толкова много грим, за да бъдеш красива”

"Младостта е твоята тайна”, често казват мамите на дъщерите си, които използват повече грим от необходимото. Тук две мнения също няма – колкото по-дискретна и дипломатична си с помадите, толкова по-обаятелна и естествена ще изглеждаш. А майките искат наистина най-доброто за своите деца – да бъдат лъчезарни и да използват толкова грим, колкото им позволява възрастта.

„Изправи стойката, не превивай гърба”

Това е друг майчин съвет, който често сме чували и продължаваме да чуваме. Родителите ни се притесняват най-вече за това дали се развиваме правилно физически – особено при по-младите момичета и тийнейджърките. Но същевременно това е и истински beauty съвет – никой не обича жени с прегърбена стойка. В по-късен етап всички разбираме, че мъжете си падат по жени със стройна фигура, които обаче имат правилна и елегантна стойка и походка.

„Грижи се за себе си”

Това е съвет, в който майките влагат най-буквалните си мисли – „внимавай как пресичаш”, „не се ядосвай за глупости”, „прибери се навреме” и куп подобни съвети, които сме чували ежедневно. Те се отнасят изцяло за нашето здраве и благополучие, и ако се замислите някои от тях и за нашата красива външност – да не се ядосваме за глупости означава да не състаряваме кожата си преждевременно и още:

„Яж здравословно”

Нали си спомняте как като по-малки сте обичали да си похапвате от всички лакомства без да се замисляте колко вредни са някои от тях всъщност. Мама е била там, за да ви каже какво трябва и какво не трябва да ядете. В пубертета повечето момичета осъзнават, че здравословното хранене е наистина важно за поддържане на телесното тегло в разумни граници.

Накрая можем само да благодарим на нашите мили и грижовни майчици!

А вие какво друго ще допълните от съветите на вашите?