Майонезата е една от доказано вредните както за здравето, така и за теглото ни храни. Или поне когато е употребявана в по-големи количества. Но същевременно този калоричен бял сос е изключително полезен за косата. Това се дължи на известните на всички съставки – яйца и растителна мазнина, които подхранват и заздравяват косъма.

Според нас е време да разбутате продуктите в хладилника и да извадите от дъното му забравеното заради поредната диета бурканче майонеза. След като не можем да я консумираме, поне да й намерим друго предназначение. Предлагаме ви бърза и лесно изпълнима рецепта за маска за коса, за която ще са ви нужни само 1 сурово яйце и малко количество майонеза.

То зависи от дължината на косата ви – ако е къса или средно дълга ще са ви нужни 3 супени лъжици, а за дълга прическа ще ви трябват от 5 до 8. Разбъркайте съответното количество майонеза, прибавете към него счупеното яйце и отново разбъркайте сместа. Яйцето ще разреди майонезата и консистенцията й ще стане по-подходяща за втриване в косата.

Сместа се нанася внимателно върху суха коса, като целта е да проникне добре до корените й. С пръсти намазвайте и върховете на косата, тъй като обикновено тези части на косъма са най-сухи.

Увийте намазаната коса с кърпа или използвайте шапка за баня и оставете маската да престои около 15 минути. След това измийте косата си с шампоан както обикновено. Ако косата ви е много суха или изтощена, оставете маската за по-дълго (20-30 минути).

Това е всичко! Пожелаваме ви успех и вярваме, че майонезата най-накрая ще влезе в употреба... но този път като средство за разкрасяване.