Искате да бъдете млади, красиви и здрави за дълго? Всекидневно полагаме немалко усилия за тази цел, но резултатът не винаги ни удовлетворява. Причината може да се окаже съвсем проста – недостиг на магнезий в организма. При дефицит на този елемент здравето и красотата стават трудно постижими.

В организма на жената се съдържат средно около 25 грама магнезий, но това малко количество оказва наистина магично въздействие върху всяка  клета в тялото, играейки ключова роля в енергийния обмен и взимайки участие в повече от 300 биохимични процеса в организма.

От този елемент зависят регулярния месечен цикъл, овулацията, зачеването и нормалното протичане на бременността. Магнезият е жизнено необходим за нормалната работа на нервната система, а неговият недостиг оказва негативно влияние върху външността. Нездравословната бледност, отоците, преждевременните бръчки могат да са последица от дефицита на този удивителен елемент.

Често жените се чудят защо ги нападат емоционални проблеми - станали са плачливи, раздразнителни, развалили са отношенията си с партньора и с колегите. Всичко това може да се дължи на недостига на магнезий, което е довело до нарушения в произвеждането на нервни импулси.

Най-богати на магнезий са зрелият боб, рибата, зеленият фасул, спанакът, пълнозърнестият хляб, овесените ядки, булгурът, бананите, портокаловият сок, ядките.