.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лятна маска за лице и тяло с пъпеш „Медена роса“

LadyZone.bg | преди 3 седмици
Пъпеш

Пъпешът и динята са сред любимите ни летни плодове, защото са сочни, дъхави и съдържат достатъчно вода, за да задоволят нуждата на тялото от повече H20 през горещите дни. Именно затова е добра идея не само да ги консумираме, но и да използваме всичките им полезни съставки в полза на кожата ни. Витамин С, съдържащ се в пъпеша, е чудесен начин я да освежим и хидратираме.

12 ползи от динените семки за кожата, косата и тялотоВсичко, създадено от природата, има своите полезни свойства

Нужни съставки за маската:

¼ пъпеш „Медена роса“ (защото е достатъчно сочен за маската) – пасиран или смачкан с вилица

3 листа мента – пасирани в чопъра

2 с.л. овесени ядки – смлени

Смесете всички съставки до получаване на еднородна смес. С нея масажирайте лицето и тялото с нежни кръгообразни движения, след което изплакнете с хладка вода и подсушете. Овесените ядки ще подействат като пилинг и ще почистят мъртвите клетки.

Предлагаме ви и рецепта с пъпеш:

Салата с прошуто, пъпеш и винегрет Тази салата е свежа интерпретация на класическата италианска антипаста с пъпеш и прошуто.  Сочният летен плод се комбинира чудесно с тънкия резен месо. Ако не сте опитвали, сега е точният момент да го направите, защото пъпешите са достатъчно зрели, за да са достигнали максималната си сладост.Салатата се комбинира със специален винегрет, който може да приготвите в по-голямо количество и да съхранявате в буркан в хладилника за овкусяване на други салати. За да го проиготвите, са ви необходими:1 ч. ч. пъпеш Медена роса2 с.л. оризов оцет (може да се заменис бял балсамико)1 ч. л. захар 4 ч. л. масло от рапица1/4 ч.л. лъжичка сол Всички продукти се слагат в пасатор и се смесват на хомогенно пюре.12 чаши листа от рукола 1 средна пъпеш от меденки, обелени, семена и нарязани на 24 филийки 1 средна кантула, обелена , семена и нарязани на 24 филийки 8 много тънки филийки прошуто (около 4 унции) 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пиперЗа самата салата може да съчетаете два вида пъпеш - Медена роса и жълт канарски или медена роса и зелен "Санта Клаус". 
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?