Жарко лято е. Гримът лесно се разтича, топлото време прави много от козметичните процедури неподходящи за изпълнение, от потта лицето ни лъщи... Всичко това може и да е неприятно, но в никакъв случай не значи, че няма да сме красиви през лятото.

Предлагаме ви лесен трик за свежа кожа със свити пори и без черни точки.

Основното, от което има нужда кожата, е вода. През лятото може да си я доставите като водата е под формата на лед. Всяка добавка към леда може да го направи още по-полезен за кожата.

Ледчета с доматен сок
Обтриването на лицето с доматен сок премахва черните точки. Измийте един домат и го разрежете наполовина. Във формичка за лед изстискайте от сока, така че да се запълни повече от половината. Останалата част долейте с вода. Леко разбъркайте с лъжичка, за да се хомогенизира сместа. Сложете във фризера да се замрази. Обтривайте лицето с ледчета, като наблягате на местата с комедони.



Ледчета с копър
В копъра се съдържат фитонциди (т. нар. растителни антибиотици). При обтриване на кожата с ледчетата с копър тя се успокоява, тушират се възпаленията и се намаляват пъпките.
Напълнете формичките с вода и сложете по 1-2 щипки копър във всяка от тях. Може да се направи с пресен и със замразен копър.



Ледчета с розова вода
За полезните действия на розовата вода сме писали не веднъж. За да освежите лицето си, вместо памучен тампон, напоен с розова вода, може да използвате ледче от нея. Сипете във формичката и оставете да се замрази.



Обтриването на лицето с лед е препоръчително през лятото за кожа с разширени пори. Допълнителен бонус е разхлаждащото удоволствие, което носи студеният лед на горещата и жадна кожа.