През последните години тенденциите в дерматологията и по-конкретно в грижата за кожата и нейното подмладяване, са насочени почти изцяло към лазерните техники. Причината - лазерите използват монохроматична лека енергия, за да възобновят кожата, като стимулират биологичните процеси, които функционират по-бавно с напредването на годините.

Лазерна терапия без лазер! Как?
Крем за лице против стареене конкурира лазерната терапия. Новият продукт на Л’Ореал Париж Revitalift Laser Renew е сравнен с фракционна CO2 лазерна терапия, ново поколение лазер против стареене, познат сред медицинските среди с действието си против бръчки и позитивните резултати върху кожата.

Ефективен против бръчките „пачи крак”
Клиничен резултат от 50 жени на възраст между 45 и 55 години показва сходни резултати срещу бръчките ″пачи крак″. Едната група e подложена на лазерна сесия с фракционен CO2 лазер срещу бръчки «пачи крак», проведена от дерматолог. Другата група е използвала Revitalift Laser Renew за два месеца, сутрин и вечер, на цялото лице.

Резултатите?

Микроповърхността на кожата е подобрена значително в зоната около бръчките „пачи крак”, кожата е подобрила своята плътност.

Каква е тайната?
Проксилан – молекула от естествен произход, която стимулира клетъчната жизненост и е резултат от 14 години експерименти на Л’Ореал върху 30 пациента.

Как да нанасяме правилно Revitalift Laser Renew?
Дерматолозите препоръчват индивидуален подход при нанасяне на крема против бръчки. Най-важното е той да бъде охладен преди директното нанасяне върху кожата на лицето - след като вземем от него с върха на пръстите, следващата стъпка е да поставим от крема върху външната част на ръцете за кратко, за да охладим, след което отново с върха на пръстите нанасяме. Това се прави с цел кремът да не промени състава си от топлината, която излъчват дланите.

За да подсили действието на крема Revitalift Laser Renew  и за да засили възобновяването на кожата, Л'Ореал Париж препоръчва и използването на серум против стареене Revitalift Laser Renew с ефект "нова кожа".