Дизайнерите, които представят своите колекции на модния модиум, не изпускат нито един елемент от цялостния образ на жената. Маникюрът също е подробно обмислен, тъй като играе своеобразна роля на аксесоар.

За всеки сезон лаковете за нокти имат своите различни нюанси, оттенъци, хармонират или са в контраста с цветове на дрехите. Цветът, дизайнът и формата на маникюра – всички тези елементи имат значение за изграждането на стила на жената.

Палитрата от модни лакове за късната есен и зимата е доста широка и предоставя възможност за избор – каки, бордо, виолетово, оранжево, златно и всички техни цветови нюанси. И в короните на дърветата има същите цветове, нали?


Цвят каки е най-горещата тенденция за сезона. Включва целия спектър от мръсно жълто през маслиново и горчица до зелено-кафяво. Ако основната задача на дрехите с цвят каки е да служат за маскировка, за да не ви различават, то с лак в такъв цвят ще привличате много внимание.

Каки е цветът на момичетата и жените със силен характер, които не се притесняват да демонстрират своя ум и знания. По-приглушените оттенъци са актуални и при дрехите.
Лилаво, патладжанено, виолетово, аметист, слива, индиго – всички тези нюанси ще бъдат актуални този сезон. Така че смело нанасяйте лакове на ноктите си, за да бъдете модерни. За своите модели такива цветове избраха Александър Маккуин и Шанел.

Според психолозите този цвят е изборът на ексцентричните хора, които имат творчески способности. Ако ви привличат тъмните цветове, виолетовото е именно за вас – използвайте го вместо черно. Така няма да придавате излишен трагизъм на визията си.

Лаковете в бледо лилаво може да комбинирате със строги делови костюми. Лилавият цвят често е предпочитан от хората, които заемат ръководни длъжности.



Футуристичните лакове с ефект хамелеон са едни от господстващите тенденции за зимата. Хубавото при тях е, че комбинират два нюанса, което ги прави съчетаеми с много повече дрехи. А нюансите са най-различни – лилаво със сребристо, зелено с бронз, златно с кварц. И всичко това с особен металически отблясък

Дизайнери като Джейсън Ву и Джен Као акцентират върху една нова тенденция – френски маникюр с лакове хамелеон. Какво е различното -  по цялата нокътна плочка се нанася черно, а луничката е сребърна. Актуална комбинация също е синьо със златно. Не се страхувайте от металния блясък – тази зима всичко, което блести, ще е актуално и модерно.

Тези ефекти отиват на момичета, които водят активен социален живот – дискотеки, нощни клубове, светски мероприятия. С една дума – за тези, за които денят започва вечерта.



Цветът бордо в миналото се е възприемал като символ на определен социален статус. Това е цветът на жените съблазнителки. Според психолозите цвят бордо използват хора, които умеят да ръководят и да се справят със сложни ситуации. Това е цветът на благородните и зрели натури.
Маникюрът в тъмно бордо се комбинира много красиво с рисунки във винтидж стил или ретро елементи.

Въпреки че официално вече е зима, навън повече ни прилича на есен. Но заради студеното време няма да се откажем от топлите и жизнерадостни  цветове. Всички оттенъци на златното – оранжево, слънчево жълто, ще бъдат актуални в сезона есен-зима 2011-2012.
Златният маникюр отива повече на къси, отколкото на дълги нокти. Този цвят е за енергичните жени, които живеят живота си с неутолима любов и с голяма усмивка.