Косата ми е хубава. Знам това. Познавам обаче добре и нейните недостатъци – не е рядка, но косъмът е тънък и сезонният косопад може да я съсипе до неузнаваемост. Отделен въпрос е, че сезонното често се превръща в почти перманентно, а последиците са необратими. Истински кошмар за всяка жена, нали?

Да, това е моята коса през лятото! Допреди месец и малко съм сигурна, че не бихте искали да я видите и на снимка дори!

Пробвала съм много шампоани, специални и не толкова. Много малка част от тях обаче са успели да подействат благотворно на скалпа ми и да ограничат косопада до сезонен.

Наскоро в офиса пристигна пратка с козметика на българската фирма Арома. Колежките си грабнаха по един продукт да го изпробват. За мен остана един шампоан против косопад. Името му – Здраве Форте.

Казах си: „Какво пък толкова, пробвала съм толкова шампоани, ще тествам още един. Така или иначе нищо не губя.”

Първото нещо, което ми направи впечатление е начинът на употреба. Всички знаем, че обикновено указанията гласят: „Нанесете на мокра коса, масажирайте до получаване на пяна и изплакнете добре. Повторете при нужда.” На конкретната опаковка прочетох следното: „Намокрете цялостно косата. Нанесете шампоана, втрийте добре и оставете да действа от 3 до 5 минути. След това изплакнете обилно с вода. При необходимост можете да приложите повторно. Използвайте 2-3 пъти седмично в продължение на един месец. След това продължете употребата на шампоана веднъж седмично.”

Още преди да съм го пробвала си помислих, че действието му не е като на обикновените шампоани против косопад, заради специалните указания и времето, нужно, за да подейства на скалпа и косъма.

Мина месец и половина от първата употреба. Следвах указанията за употреба стриктно, с изключение на „След това продължете употребата на шампоана веднъж седмично.” След първия месец продължих да използвам шампоана при всяко миене на косата, защото ме беше страх, че ако го прилагам по-нарядко, той няма да действа вече…

Косата ми вече е здрава, косопадът значително намаля и тя изглежда отново като на снимката по-горе. :)