#Тенът си отива, бръчките не

Забравете за пилинг процедурите преди лятната ваканция. Две седмици преди да се отдадете на летните преживявания е добре да прекратим разкрасителните процедури, защото кожата става по-уязвима. Привилегировайте приема на витамин С и слънцезащитен фактор 30+. 

#Какво ще кажете за освежаваща вана с едра сол?

През лятото мнозина от нас се оплакват от усещането за подуване. Затова е важно да пием регулярно вода, но тялото ни се нуждае от повече грижи... Термо-ваните и спрейовете за тяло, съдържащи хидратантно мляко с екстракт от лайка са идеални за здрава и сияйна кожа. 

А рано сутрин няма нищо по-ободряващо от серия йога асани, които повишават енергията и ободряват съзнанието. 

#Мястото на околочните кремове е в хладилника 

Искате равномерен и ослепителен загар? Добавете зрънце (колкото лешник) масло от морков в дневния крем за лице и лосион за тяло и готово. 

#Ще се храним цветно

Плодове и ядки - перфектната комбинация за здрава и добре подхранена кожа за лятото. Тези от нас, които обичат да се излежават на слънцето, е редно да го знаят, така че кожата им да бъде жизнена и еластична след релаксиращите слънчеви бани. 

#Парфюм за лятото и друг за зимата. Няма такива догми

Естественият мирис на кожата е благоуханен. Особено през лятото, след като слънчевите лъчи са оставили лек загар по нея. През деня е излишно да се пръскаме с парфюм, но вечер всяка една от нас процъфтява с ароматните нотки на любимия ни парфюм. 

#Домашните маски за лице

2/3 с.л сметана, 1/3 с.л зехтин и екстракт от камелия - това е идеалната маска за красива коса. След плаж няма нищо по-приятно от домашна грижа, релакс и спокойствие. Що се отнася до кожата - през лятото използвайте крем за лице и задължително серум за по-ефективно и дълготрайно подхранване на епидермиса. 

#Спортувам, но отговорно 

За да избегнем появата на петна по кожата е добре да сме добре екипирани, когато тренираме навън. Сутрешният джогинг е много полезен, дори приятен през лятото, но дори в ранните часове от деня, отражението на слънцето и UV лъчите са също толкова вредни, колкото и по-късните. Добре е преди да излезете навън да се погрижите за тялото си, нанасяйки слънцезащитен крем. По този начин кожата е предпазена и хидратирана.