.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо някои жени остаряват като булдози, други – като круши?

| преди 2 години
остаряване
Снимка: iStock
Типът на кожата е определящ за това кога ще се появят първите трайни бръчки

Ако се ядосвате на лъщенето на кожата от прекаленото омазняване, както и на всяка досадна пъпка, то имайте предвид, че в бъдеще може и да им благодарите. Защо ли? Оказва се, че при хората с по-мазна и плътна кожа, бръчките се появяват доста по-късно.

Валерия Цимбал е терапевт, международен клиникъл трейнър на звездните терапии за лице и тяло Hydrafacial, Intraceutical, Venus Legacy с над 10 години опит в областта. С нея разговаряме за остаряването – неприятно, но и неизбежно, как се променя кожата във времето и какво можем да направим, за да изглеждаме по-дълго време красиви и свежи.

красота

"Остаряването тип „булдог“ се забелязва много често при плътни и мазни кожи. Тези кожи не образуват бръчки, но пък са тежки и затова увисват. Те остаряват на по-късен етап, но лошата новина е, че заради типа кожа, резултатите от това остаряване трудно се повлияват. Затова грижата трябва да започне в ранна възраст. Остаряване тип „булдог“ се повлиява най-добре от радиочестота. От моя опит знам, че най-добри резултати при този тип остаряване има с радиочестотни апарати (Venus Viva/Venus Legacy). Те загряват проблемната област и стимулират естественото възпроизводство на колаген и елестин.

Остаряването тип „круша“  се забелязва при суха и тънка кожа. При комбинирана кожа една част от кожата се сбръчква на носа, а другата – пада надолу. При този тип остаряване е най-добре да се прилага мезотерапия, при която с кислород под налягане в дълбоките слоеве на кожата се вкарват серуми с изключителни съставки – хиалуранова киселина, витаминен комплекс, билки. Препоръчителна е също комплексната грижа за дълбока хидратация и грижата за кожата с пилиги и пептиди. 

Хидрафейшъл – процедурата, която казва сбогом на черните точкиТази процедура е за вас, ако предпочитате да имат здрава кожа, а не да маскирате проблемите си с фондьотен

Трябва да започнат да се прилагат от ранна възраст, за да има ефект и да се прилагат редовно. Козметиката също трябва да е силно хидратираща.

С какво спите?