Да, но в желанието си да изглеждаме безупречно, допускаме грешки, които развалят цялостната визия. Кои са те?

#Не хидратираме кожата на лицето, преди да нанесем BB крем или фон дьо тен 

Може и да не ви се струва фатално, но към края на деня кожата ще бъде дехидратирана, ще усещате неудобство и дърпане. Затова нанасяйте крем за лице, чиято формула не само ще подхрани кожата, но и ще позволи тенът да бъде красиво коригиран. 

#Използваме щипката за мигли, след като сме нанесли спирала 

Грешка! Така ще си развалите грима и ще увредите миглите. Затова е по-добре да я използваме преди това. 

#Изтриваме следите от спирала още докато е влажна 

По този начин рискуваме да развалим грима си, особено ако носим фон дьо тен, основа и/или пудра. По-добре да изчакаме, да изсъхне и с помощта на клечка за уши да премахнем следите от лицето си. 

#Коректорът е твърде светъл и го размазваме по кожата

Избирайки по-светъл нюанс коректор и нанасяйки го по погрешен начин се получава обратен ефект - вместо да камуфлираме недостатъците по кожата, ние ги акцентираме и ги правим по-забележими. Добре е да залагаме на продукт, чийто цвят е сходен с този на фон дьо тена, съобразявайки се с естеството на сенките - жълтеникав, ако те са по-сини; оранжев, ако са виолетови. Що се отнася до нанасянето - добре е да го правим с пръст и леки потупвания по кожата. 

#Слагаме мат-червило, а устните ни са напукани 

Фатална грешка. Да, мат-червилата са на мода, но успоредно с това красивата и добре хидратирана кожа също. За да не изглеждате като героиня от филм на ужасите, погрижете се първо за своите устни, осъществявайки предназначен според нуждите ви пилинг. 

#Слагаме цветна пудра, а след това фон дьо тен, за да скрием пъпките по лицето 

Това е добър метод за скриване на недостатъците по кожата, ако ще участвате във фотосесия. В противен случай, комбинацията е неудачна за ежедневен грим. По-добрият вариант е да залагате на коректор, сходен с цвета на фон дьо тен-а, който нанасяте върху него. 

#Не разнасяме добре сенките за очи

Следователно гримът изглежда неестествен, а ние смешни. Добре е да използваме предназначена за целта четка, с която да придадете естествен лик на погледа. От друга страна с нея можете и да преливате различните нюанси сенки, ако използвате повече от един цвят. 

#Не слагаме пудра след нанасянето на фон дьо тен

А трябва, ако не искаме в края на деня кожата ни да блести и мазна. За тези от нас, които не са харесват да използват пудра, съществуват продукти със специална (по-фина) формула, която не запушва порите. Такива може да намерите сред козметичните серии на медицинските марки, достъпни в специализираните дрогерии и бутици.