Тенденциите в изкуството на грима винаги има с какво да ни изненадат - от пронизващия поглед с грим за очите с насекоми до последния писък - "верижните" вежди.

Сега Chuni Zahedi създава нова, различна и провокативна визия. В края на март 27-годишната гримьорка започна да споделя снимки в Инстаграм профила си, в които виждаме да подчертава веждите си с тънка златна верижка.

Тя живее във Финландия и работи в магазин за бижута, в който голяма част от верижките се превръщат в отпадък. Така един ден решава да експериментира и да превърне остатъците в нещо полезно и красиво.

 

Първия път, в който използва вериги в макиажа, ги поставя върху клепача на окото. Положителните отзиви от работата й я подтикват да опита същото и с веждите.

Тя използва лепило за грим, за да ги закрепи стабилно, така че да издържат по-дълго време. Реакцията е верижна, защото и други гримьори са избрали да украсят веждите и да ги превърнат в бижу.

Те обаче не включват верижки, а перли и камъчетата, като някои от тях публикуват снимки с тях още в края на 2017 г. Има представители от различни страни по света - Бразилия, Англия, Белгия и други. Вижте по-долу техните експерименти.