#Не използвайте тъмни матови червила
Тъмните червила, както и тези с матово покритие, правят устните да изглеждат по-сухи и тънки. Ако искате да изглеждате по-млади, използвайте червила в по-светли нюанси, като розово или коралово, и се уверете, че те не са с матово покритие.

#Използвайте руж и бронзант
С течение на годините кожата на лицето започва да изглежда все по-уморена и повяхнала. За да възвърнете отново младежкия му вид и свежест, сложете малко руж на бузите си, а също и контур върху скулите.

#Пуснете си бретон
Не е тайна, че бретонът ще свали няколко години от вас. Бретонът е елемент, който видоизменя формата на лицето, подчертава очите и насочва вниманието към устните. Кой стил ще изберете – плътен гъст бретон, разделен в средата или заметнат на една страна дълъг бретон – е въпрос както на личен избор, така и на професионален съвет, който ще ви насочи към правилния избор, отговарящ на формата на лицето ви.

#Изберете грим в по-естествени и леки тонове
За да постигнете по-младежки вид на лицето си, вместо тъмно розов руж, изберете такъв в светло розов или прасковен нюанс със златист блясък. Използването на сенки за очи в земни нюанси ще направи очите ви да изглеждат по-будни и големи.

#Поддържайте веждите си в изряден вид
Добре оформените вежди ще ви подмладят поне с пет години. Коригирайте формата им поне веднъж в седмицата. Използвайте пинцета и молив според случая. Дебелите вежди коригирайте чрез пинцета, а изтънелите на места зони – подчертавайте с молив. Можете да използвате и тъмно кафяви сенки върху веждите си за по-наситен цвят.

#Използвайте червило с блясък
Бляскавото червило придава на устните пълност и обем. Ако не сте фен на гланца за устни, използвайте кремообразно червило с перлен завършек. Ако пък не желаете да използвате блестящи червила, добавете малко блясък единствено в центъра на устните си, което ще придаде на устните ви пълнота и обем.

#Ако косата ви е дълга, не я режете
Дългата коса подмладява. Правилото, че колкото сте по-възрастни, толкова по-къса трябва да е косата ви, отдавна не е актуално. Достатъчно е само да следите корените си да не избиват в бяло и да не оставяте косата си по-дълга от 1-2 см под раменете си. За още по-младежки вид оформете дългата коса на слоеве, което ще й придаде повече обем, жизненост и виталност.

#Използвайте овлажнител с висок SPF, дори и през зимата
С помощта на слънцезащитните кремове, ще защитите оптимално кожата си от вредното влияние на UV-лъчите. Не пренебрегвайте използването им дори и през зимата, когато външните фактори са не по-малко опасни от тези през лятото. Това е и най-лесният и евтин начин да предотвратите стареенето и появата на бръчки.

#Използвайте топлината на ръцете си при нанасянето на фон дьо тен
Преди да нанесете фон дьо тен върху лицето си, първо го затоплете леко, като го разтъркате внимателно в дланите си в продължение на няколко секунди. Топлината ще ви помогне да разпределите основата равномерно върху кожата си.