.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Козметика според ДНК

LadyZone.bg | преди 3 години
2111009564.jpg
Снимка: iStock
Революциите в света на красотата никога не спират

Трудно можем да отгатнем как би изглеждала кожата ни след 10 години. А какво ли ще се случи след 20? Разбира се, някои от нас са благословени с добри гени, които лесно прикриват безжалосните удари, които ни нанася времето. Какво да правим обаче, ако сме изтеглили късата клечка и не можем да се похвалим с подобна новина?

Д-р Рути Харпър, тексастки дерматолог и основател на Skinshift, използва ДНК технология, с помощта на която насочва пациентите си към един или друг козметичен продукт.

"Понякога цената на продукта няма значение. Ако той не е подходящ за кожата ни, значи не е правилният избор", споделя д-р Харпър.

Целият процес стартира с ДНК проба, която пациентът изпраща за изследване. В лабораторията биват изследвани секции от пробата, наречени единични нуклеотидни полиморфизми (SNP). Д-р Харпър обръща специално внимание на пет различни SNP: факторът, определящ образуването на колаген; факторът, отговарящ за защитата ни от слънцето; факторът, предпазващ антиоксидантите, постъпили в организма; факторът, предотвратяващ ефектът на Мейлард и факторът, борещ се срещу възпаленията.

Всеки от тези фактори може да влияе в различна степен на стареенето на кожата ви, в зависимост от това какви точно гени носите.

Макар и не съвсем навлязла в козметичните среди, тази практика със сигурност ще завладее целия свят. Достъпно в Америка, Великобритания и Испания, ДНК тестването заслужено си печели място на един от най-иновативните и резултатни методи до момента.

Ключови думи:Красота, Козметика, Днк
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?