Изхвърлете всички четки, апликатори и тампони. Вече може да ги замените с една-единствена гъбичка с форма на яйце. Причината не е наближаващият Великден. Просто бюти блендърите стават все по-актуален аксесоар в женския козметичен несесер.

С яйцевидната гъбичка може да нанесете фондьотен, руж, сенки, хайлайтър, червило и молив за очи. Оказва се, че не сферата е перфектната форма, а яйцето с остра върхова точка. Пръстенът с камъни пък е идеалната поставка за аксесоара на всяка принцеса.



След като приключите с грима просто трябва да изплакнете гъбата във вода, докато от нея се отмие всичко. Според производителите, гъбата трябва да се сменя на всеки 3 месеца.

Класическите бюти блендери са с форма на яйце. Но, разбира се, има и разновидности - със скосени върхове, овални форми, множество заоблености, и др. Колкото по-неправилна форма им бюти блендерът, на толкова повече участъци от лицето може да пасне перфектно. 

Големите бюти блендери вече имат и свои по-малки сестричета - комплект от 4 форми в пастелни цветове, които са за грим на малки участъци, като клепачите, носа, за прикриване на пъпки и тъмни петна. 



Фондьотен

За да получите максимален ефект от гъбата, трябва да я навлажните. Ако я използвате суха, фондьотенът се просмуква в порите и след това при нанасяне върху кожата стои изкуствено. Нанася се с потупващи движения. Използва се широката, обла част на гъбата за бузите, челото, шията и брадичката. За ноздрите и под очите трябва да я обърнете и да нанасяте с тънкия край. Така движенията и щрихите са по-прецизни. Нанесен по този начин, фондьотенът стои свежо и естествено.

Коректор
За да скриете тъмните кръгове под очите, се използва тънкия край. С потупващи движения цветът се прелива много лесно и липсва ефектът „панда очи”, когато заради накоректора около очите сме с различен нюанс.

Хайлайтър
Бютимейкърът е добър вариант и за полагане на хайлайтър. Използва се тънката част. С гъбата много лесно се смесват цветовете, така че хайлайтър на скулите да стои като естествена част от вас, а не като щрих на сляп художник.

Руж
С дебелата част на яйцето-гъба може да се нанесе и кремообразен руж. Ако сложите прекалено много, с няколко потупвания може да се отнеме от количеството.

Сенки
Вечно актуалният опушени вид със сенки е лесно постижим с тънкия край на блендера. Преливането става само с с няколко потупвания.

Молив за очи
След като сложите молив за очи на долния и горния клепча, може да разнесете с блендера.

Червило
Да, и червило също може. Стига цветът да е светъл или близо до телесния. Тъмните червила изискват по-висока прецизност, която дори с тънкия край на бюти блендера няма да може да постигнете.