Рискът от появата на стрии по корема, бедрата и гърдите по време на бременност е не просто реален, но и един от големите страхове на жените в този период. Тъй като тези белези трудно се прикриват, е по-добре да се вземат мерки, които да ограничат появата им. По време на бременност с тялото и кожата на жената се случват и други промени. Различни са и усещанията, които тя има. Това са причини, подари които е добре тя да използва подходяща козметика, съобразена със спецификите на периода и личните й нужни.  

Снимка: iStock

Против стрии

Какаово или кососово масло

Задължително изберете такива, което са студено пресовани. Така не само ще си гарантирате чистота на продукта, но и ще ухаете вълшебно. Кокосовото и какаовото масло хидратират и подхранват дермата и я правят много еластична. Точно това е нужно на кожата на корема, когато е подложена на натиск и разпъване, поради нарастването.  

Снимка: iStock

Олио, ампули и серуми

Ако все пак по тялото се получат белези от стрии, могат да се третират с олиа, серуми и ампули, които заличават белезите. разликата между продуктите обикновено е в степента на концентрация. Ампулите са за еднократно нанасяне и съдържат количество точно за едно намазване. Олиото е с по-мазна текстура и се усвоява по различен начин от различните типове кожи. Серумите обикновено са флуиди или лосиони. Задължително е да имат дозатор, така че да взимате само нужното количество, а останалият продукт да няма досег с кислород и микроби. 

Тези продукти съдържат екстракти от екстракти от бръшлян, хвощ, кафяви водорасли, пореч, макадамия, сусам и други, витамини и ензими, които стимулират производството на еластин и колаген. 

След душ

Къпането, особено със сапун, изсушава кожата. В летните жеги обаче освежаващият душ е повече от задължителен. Факт е, че бременните жени обикновено се потят много повече в този си период и в сравнение с жени, които не са бременни. След душ е важно кожата да бъде добре хидратирана и подхранена, за да не се усеща неприятно опъване.

Хидратирайте кожата с продукти, които съдържат алое вера, мента, маслиново масло, глицерин, масло от гроздови семки, екстракт от нар, и др.

За подхранване на кожата търсете следните съставки на етикета - бадемово масло, масло от карите, зехтин, екстракти от невен, розмарин, и др. 

За разхлаждане през лятото

Термалните води са чудесен продукт за бременните жени. Те не само разхлаждат, но и освежават, тонизират кожата на лицето и могат да са спасение при прилошаване. 

Розова вода
Много добра алтернатива на термалните води, особено ако откриете шише с пулверизатор.