Ако искате да се грижите за устните си добре, но продуктите на известните козметични марки не ви допадат по една или друга причина, имаме 5 приятни предложения за вас. Те са от български производители, залагат на био съставките и предимно на ръчния начин на изработка. В състава на балсамите влизат традиционни билки и лечебни растения, които растат на територията на България.

Натурален балсам за устни на Морава
Малката кръгла кутийка е истинска съкровищница от български аромати и лекове. Балсамът е изработен от маслен извлек от невен и живовляк, шипково масло, масло от таману и пчелен восък. А какво ще кажете за екстрактите? Те са от морски зърнастец, розмарин и лавандула.



Хидратиращ балсам от Е-лек
Този балсам действа най-вече в посока хидратиране и защита на устните от вредните метеорологични условия. Ще облекчи болките ви и ако случайно се изгорите от горещи храни или напитки. Съдържа екстракти от лайка и сумак и масла от лавандула и чаено дърво.

Минерален балсам за устни
Минералният грим е нещо, което завладява все по-големи територии в козметиката. Балсамите за устни от този тип са нежни и меки, с цветове като гланц. Приготвени са от висококачествени масла, пчелен и цветен восък и се предлагат в 7 цвята. Това е един от най-добрите приятели (или може би най-зъл враг) на напуканите устни.

Натурален балсам от Damascena
Един продукт с много летен аромат – комбинация от лавандула и кокос. Богат е изцяло на натурални нежни масла, които я омекотяват и подобряват еластичността й. Премахва сухотата на устните и дава естествен блясък.

Органичен балсам с роза от Wooden Spoon
Щом сме в България, няма как да бъде пропуснато розовото масло като продукт, влизащ в състава на козметиката. То има спазмолитично, противовъзпалително и успокояващо нервната система действие.  Балсамът съдържа още кокосово масло, масло от ший и какаово масло. Всичко това го превръща в истински еликсир за кожата.