Това можеше да е скучен списък с 10 спрея за тяло, с които Цецо спасителя да ви маже гърба, докато сте на плажа. Но всъщност решихме да съберем на едно място всички продукти за плажна защита и красота, които са нужни на една съвременна, секси лейди със страхотен загар.

1. Без бели следи
Когато продуктът е с висок филтър за слънцезащита, той е тежък, разнася се трудно и оставя бели следи. Това е тотален мит по отношение на плажната козметика!
Прозрачният спрей Photoderm Brume SPF 50+ може да се нанася от всякаква позиция на флакона и няма нужда от разнасяне. И любимото ни - не оставя бели следи. Сухото олио Photoderm Bronz SPF 30 пък, освен че стимулира загара, може да се нанася директно върху мокра кожа и коса.

2. С мисъл за морето
За сезон лято 2017 Biotherm предлага и продуктите с екологично тествани SPF филтри и 96% биоразградима базова формула, за по-малко въздействие върху водната среда. Вече можете да защитите това, което обичате - своята кожа, но и морето.

3. Кожа с аромат на кокос и какао
Маслата в продуктите на COCOSOLIS са студено пресовани, от сурови семена и ядки. Всеки запознат със здравословното хранене и натуралните продукти, знае, че тези методи съхрaняват естествените хранителни вещества до най-голяма степен. Ароматите са кокос и какао. Маслата подхранват кожата, ускоряват добиването на тен, но са с нисък фактор на слънцезащита, затова нашата препоръка е да ги комбинирате с друг продукт с висок UV филтър. 
  

4. За да не полепва пясък 
Формулата на Vishy за това лято е предназначена за много чувствителна кожа, а успокояващото действие на термалната вода е допълнителна, приятна полза. Заради анти пясък ефекта полепналите песъчинки се почистват много лесно от кожата. А признаваме, че лепнещото тяло, по което постоянно има пясък, е едно от най-досадните неща на плажа. 

5. За най-малките
На какво държим, когато избираме слънцезащитен продукт за децата? Да пази кожата от изгаряне и да не е агресивна, заради химикали и други съставки във формулата. Нежната бебешка кожа може да реагира силно срещу тези агресори. Продуктите на Wooden spoon са 97% органични. Ако детето е със суха кожа, слънцезащитните им продукти със SPF 30 осигуряват много добра натурална грижа.

6. Защита за косата
Кожата по тялото не е всичко, което има нужда от защита в горещите летни дни. В никакъв случай не бива да забравяте и косата. Спреят Macadamia Endless Summer Sun Shield е ефективна терапия за защита на косата. Напръскайте преди да излезете и да се изтегнете на плажа. Спреят е обогатен с масло от макадамия, авокадо, слънчогледово семе и силно хидратира косата. Ако сте с боядисана коса, е още по-препоръчителен, защото предпазва и от избледняване на цвета. 

7. За по-бързо придобиване на тен
Ако за някои това да придобият секси загар е най-лесното нещо - просто се излагаш на слънце, то за други това е почти мисия невъзможна. Различните фототипове кожи синтезират меланин с различен интензитет. Това е причината някои хора да не почерняват. Ускорителите за тен повишават кръвообръщението на повърхността кожата, с която помагат производството на меланин. Акселераторът на Милениум изгражда по-дълбок тен, който се задържа по-дълго. В допълнение има и лек бронзиращ ефект. 

8. За тропически острови с много слънце
Планирате посещение на особено слънчево място, може би опитът на австралийците ще ви е от полза. Sinful Black Deep Dark Bronzing Lotion съдържа масло от конопено семе, карамел, екстракт от черупка от орех, както и масло от ядки Kukui. Мирише на тропически плодове, за да подсили усещането, че е лято и че трябва да се наслаждавате максимално на свободата си. 

9. Малко блясък никога не е излишен
За лято 2017 Piz Buin представят нещо ново и бляскаво - Instant Glow. Слънцезащитният лосион се абсорбира бързо, овлажнява кожата и и придава прекрасен летен блясък. 

10. За удължаване на тена
Също като много други неща, които са ни любими, и лятото свършва твърде бързо. Ако искате да задържите хубавия си тен, използвайте продукти, които хидратират добре кожата. Само така тя задържи загара си повече. Лятото на 2017 ще ухае на ванилия, ананас и... коноп. Australian Gold Hemp Nation Moisturizing Tan Extender е удължител за тен с масло от семена на коноп, които осигуряват максимална хидратация. Допълнително кожата се насища с есенциални мастни и аминокиселини и витамин Е и В5, които са естествена защита срещу стареене. 

Снимка: iStock