Според астролози косата може да окаже съществено влияние върху личния ни живот. От това каква прическа, дължина и цвят на косата си ще изберем в даден момент, предопределяме своя бъдещ имидж и начин, по който околните ще ни възприемат и отнасят към нас. Така че, скъпи дами, имайте едно наум, когато пристъпвате прага на фризьорския салон и взимате решение за новата си визия.

Дължината на косата

• След като се сбогувате с дългите си къдрици и поканите за ваш дълготраен съюзник късата коса, това ще ви зареди с нови сили, енергия и хъс за работа, но в същото време ще привлече върху вас повече конфликтни ситуации, от които трудно бихте излезли, ако при разрешаването им разчитате единствено на спокойния и толерантен тон. Според астролозите късата коса привлича въздействието на Слънцето, както и на войнствените планети Марс и Уран. Затова, ако решите да се разделите с някой и друг дълъг косъм от гривата си, не го правете изведнъж, а постепенно, съветват експертите по звездите. 2-3 см на месец са достатъчни, за да не раздразним духовете на агресивните планети. По този начин промяната ще бъде гладка и без излишно напрежение.

•  Не така обаче стоят нещата с дългата коса. Тя се намира под нежната власт на Луната и Венера. Не е тайна, че дългата коса омекотява чертите на лицето. Тя също така привлича духовния баланс, хармонията в личния живот, и помага на притежателя й за по-лесното и бързо адаптиране към промени в социалния живот. >>

Цветът на косата

Цветът на косата оказва не по-малко влияние върху характера и темперамента на носителя й.

• Например русата коса е свързана със Слънцето. Тя привлича по-лесно вниманието на околните върху себе си и засилва артистичните способности на притежателя й. Носенето на руса коса обаче продължително време според астролозите може да породи у собственика й чувства на нарцисизъм и егоцентризъм.

• Платинените блондинки пък са подвластни на Луната. Въздействието на Селена обаче може да ги направи колкото чувствени и сексапилни в очите на противоположния пол, толкова пасивни и нерешителни в личен и професионален план. >>

 

• Според астролозите пепеляво русите дами пък получават много пъти шансове за подобряване на личния си живот, но са склонни често да ги пропускат.

Тъмно руса коса означава успех в обучението и хора с такава коса имат високо IQ. Те са под влиянието на Меркурий.

• Ярко червените, кафявите и златисти коси са рожби на Марс. Характерните качества за притежателите на такъв цвят коси са: решителност, борбеност, самоувереност, но, също така, сприхавост и склонност към влизане в сериозни конфликтни ситуации. >>

 

• Жените с тъмно кестенява коса са дъщери на Юпитер. Те са финансово по-обезпечени от останалите, но често пъти емоционално неудовлетворени. В повечето случаи мислят преди да действат. Лесно раними са, но и бързо прощават.

• Черната коса е под властта на Плутон. Притежателите й привличат околните с магнетичния си чар, но са склонни към често изпадане в меланхолични състояния.

Така че, ако решите да промените цвета на косата си, съветът на астролозите е: първо да помислите добре и едва тогава да се спрете на нов цвят. Тяхната препоръка е да забравите смелите експерименти с цвета на косата си. Според тях ярките цветове могат да предизвикат у околните чувства на недоверие, неприязън и дори подозрителност.

Формата на косата

Що се отнася до формата на косата или прическата, най-препоръчваните от астролозите са плитката, конската опашка и изящно прибраният на тила кок. Според звездобройците те придават на дамите по-интелигентен, отговорен и професионален вид.

Добрият имидж пък, според астролозите, се влияел според страната, върху която пада косата. Сресването от ляво надясно и съответно пътят отляво омекотява чертите и придава симпатичен, мил и доброжелателен вид на лицето. Ако пък разделим косата си на път от дясно наляво, си осигуряваме  жизненост, добро настроение, целеустременост, увереност и самочувствие.