.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо шампоанът за мазна коса не е подходящ за мазна коса?

LadyZone.bg | преди 31 седмици
коса
Снимка: istockphoto.com
Какъв тип шампоан да търсите, ако косата ви бързо се омазнява?

Всички дами с бързо омазняващ се скалп знаят прекрасно за какво става дума – мазна коса в корените и сухи краища – ужасът на всяка жена! Убедени сме, че сте изпробвали всички методи, за да се справите с неприятния дискомфорт от мръзната коса – от честото миене всеки ден до миенето на косата веднъж в седмицата, следвайки правилото – колкото по-малко я миете, толкова по-малко се омазнява. И също сме убедени, че нито един от тях не е сработил. Защото проблемът може би се крие във вида шампоан, който използвате.

Най-логичното, което всяка от нас би направила при наличие на мазен скалп, е да си купи шампоан за мазна коса. Това обаче се оказва грешен подход за повечето бързо омазняващи се коси. Ако миете косата си 2-3 пъти седмично – това е напълно нормално и не е нужно да използвате шампоан за мазна коса, защото продуктът може да пресуши скалпа и особено краищата на косата, както и да доведе до лющене. Ако пък миете косата си всеки ден, е още по-препоръчително да не използвате шампоан за мазна коса, а такъв с по-лека формула. Избягвайте миещи средства, които са хидратиращи, подханващи, изглаждащи или за къдрава коса. Тази козметика добавя прекалено много овлажняване към така или иначе мазния ви скалп.

3 прически, които през 2018 ще заменят хитовите боб и лобНовата година идва, а с нея и нови тенденции в косите

Какъв тип шампоан да търсите, ако косата ви е мазна?

Както казахме – препоръчителни са шампоаните с по-лека формула, такива за обем, балансиращи измивни продукти за коса, такива, които са предназначени за мазни корени и суши краища, които не съдържат сулфати.

Правилното измиване също е от голямо значение

При мазните коси е важно също и как се измива косата. Нанасяйте нежно шампоан в корените с продължителни масажни движения, като не се фокусирате прекалено дълго върху втриването му по дължината. При първото нанасяне на шампоан е нормално количеството пяна да е по-малко затова НЕ добавяйте допълнително продукт.Винаги изплаквайте обилно с вода. Остатъци от продукта по косата могат лесно да причинят по-бързото й оманзяване.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?