Ами, по същия начин. Да, обичаме модата. И именно заради това знаем, че колкото и прекрасно изкуство да е тя, понякога служи просто за да я гледаме и да и се възхищаваме. Окей, признаваме си - понякога се възмущаваме. 

Колкото и да ни е трудно да намираме разнообразие в прическите, ние най-сърдечно ви препоръчваме да се въздържите от използването на следващите прически. 

Снимка: VOGUE

Точно както при грима, ще наблегнем на Maison Margiela. Не мисля, че има нужда да ви обясняваме защо тази прическа не е особено подходяща за ежедневието. Или като цяло за вас. Въобще - за когото и да е.

Снимка: VOGUE

Продължаваме с Givenchy. Тук прическата в никакъв случай не е лоша - напротив. Но е крайно неподходяща за ежедневието. На ретро парти или на официален повод би стояла добре с определена визия, но е подходяща за лицата на много малко жени. Първо, лицето ви трябва да бъде много слабо и скулесто, както и да притежавате манекенско тяло. Важно е да имате и цялостно дребни и нежни черти на лицето. В противен случай ви препоръчваме да не рискувате.

Снимка: VOGUE

Познат ли ви е този стил? Точно така, Maison Margiela. Косата ни напомня на едни прически, които бяха превзели улиците. Само че това беше преди 10 години. И прическите бяха мъжки. И всъщност никой не ги харесваше. 

Снимка: VOGUE

Дефилето на Iris Van Herpen определено ни хареса. И въпреки това: в никакъв случай не си правете такава прическа! Тя е подходяща само за подиума. Но трябва да признаем: постигнат е чудесен синхрон между дрехи, грим и прическа, който ни дава внушение. Но, повтаряме: САМО на подиума!

Снимка: VOGUE

Съжаляваме, Maison Margiela. Редно е тази креативност да получи признание, но отново: не в ежедневието. На някой карнавал, може би?

Снимка: VOGUE

Отново Iris Van Herpen. Ако трябва да бъдем откровени, на нас ни харесва как изглежда прическата върху модела. Не, че й отива. Не смятаме, че действително подобно нещо може да отива на някого. Но придава леко амазонско излъчване, което е в изключителен унисон с колекцията.

Снимка: VOGUE

Jean Paul Gaultier. Колкото и да сме влюбени в колекцията му тази година, за прическата можем да кажем само едно: НЕ.

Снимка: VOGUE

Maison Mardiela. Съжаляваме, но да излезете с ролки за коса вън никога не е добра идея. Освен ако не отивате да изхвърлите боклука. 

Снимка: VOGUE

Отново Jean Paul Gaultier. Прав бретон - окей. Прав бретон над веждите - окей. Вафлички - не е окей. Вафлички с прав бретон над веждите - ... мисля, че разбирате концепцията.

Снимка: VOGUE


Започнахме с Maison Margiela, завършваме отново с него. Наистина харесваме това творчество и сме вдъхновени от креативността. Колкото и да е зрелищно дефилето на модния подиум, в случай, че решите да черпите идеи от него в реалния живот, рискувате околните да помислят, че фризьорът ви ви мрази. Ама от сърце.