Колкото по-малко се мие косата, толкова по-малко ще трябва да я миете.

Експертите твърдят, че често хората прекаляват с грижите за косата си. По този начин пренасищат косъма с масла, влага, хлор, силикони и други химикали.  Ако се избегне свръх стайлингът и ограничите употребата на продукти за коса, ще успеете да намалите и честотата на миене на косата.

Трябва ли да слагаме шампоан по два пъти?

Когато миете косата си, уверете, се, че го правите добре. Важни са 3 основни неща:  шампоанът да е съобразен с нуждите на вашата коса, да я измивате 2 пъти и да миете в правилната посока. добре.

Първото нанасяне на шампоана премахва замърсяванията, а втората доза – третира косата и я повлиява според особеностите и силите на козметичния продукт. Ето защо е добре да нанасяте по шампоан по два пъти на косата си. Чистата коса се повлиява много по-лесно и може да очаквате много по-добри и видими резултати.

Снимка: iStock



Правилната посока на миене на косата следва нейния естествен растеж. Много хора навеждат глава и измиват косата си, докато тя виси към пода на банята. Това е грешен подход. Нанесете шампоан, масажирайте скалпа и косата и оставете течащата вода да отмие продукта, докато главата и косата ви са в естествената си позиция.