.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Шестте видове цъфтеж на косъма

LadyZone.bg | преди 3 години
2111069242.jpg
... и какво разкрива всеки един от тях за състоянието на косата.

Цъфтежът на косъма е резултат от увреждане на косата. Причина за това може да бъде както използването на неподходящ шампоан, така и честото и директно излагане на косата под пряка слънчева светлина. След щателни и дългогодишни изследвания се оказва, че жените прекарват 1,5 години от живота си в грижи, коафиране и други манипулации с косата си – сушене със сешоар, къдрене, изрусяване, боядисване, изправяне, третиране в всевъзможни химикали и т.н. Всичко това неминуемо оказва негативен ефект върху състоянието и здравината на косъма – той започва да се разделя и да изтънява.

#Начален стадий на цъфтеж
Това може би е един от най-често срещаните видове цъфтеж на косъма. При него повечето клетки, съставящи кутикула на косъма, все още са заедно, но една не малка част от тях започват да се разделят. Така косъмът навлиза в своя начален стадий на цъфтеж.

2111069246.jpg


Какво означава: Косата ви има нужда от повече храна, богата на витамини и минерали, и не е никак късно да й помогнете да възвърне блясъка и здравината си, като започнете да приемате необходимите за това хранителни компоненти.

#Мини разклонение
Подобно на основното разцепление, характерно за началния стадий на цъфтеж, мини разклонението също е сред най-често срещаните видове и е пример за цъфтеж в ранен стадий.

2111069251.jpg


Какво означава: Отново краищата на косата ви са жадни за витамини, но храната този път не е достатъчна за тяхното пълно възстановяване. Налага се те да бъдат подрязани от вещите ръце на професионалист.

#Тройно разклонение
Разделянето на косъма на три части е признак за навлизане на косата в сериозен стадий на цъфтеж, при който освен от подрязване на краищата, тя започва да се нуждае и от съответната терапия.

2111069250.jpg


Какво означава: Терапията задължително трябва да бъде предписана от специалист коафьор. Тя се състои в адекватно лечение на косата, включващо продукти от типа на маски за коса, масла или други средства за нейното възстановяване.

#Разклонение тип "дърво"
Краят на косъма при този тип цъфтеж е разделен на повече от четири разклонения, наподобяващи клончета на дърво – оттам и названието на вида.

2111069248.jpg


Какво означава: Време е да започнете да използвате продукти, предпазващи косата ви от прекомерно изтъняване. За целта търсете формули, съдържащи съставката OFPMA.

#Тип "свещ"
Този тип цъфтеж е пример за значителна загуба на външния повърхностен слой на косъма. При него все още не се наблюдава разцепление на косъма, но то може да се появи всеки един момент.

2111069249.jpg


Какво означава: Имате нужда от леко скъсяване на косата, придружено от подхранващо етерично масло или друг терапевтичен продукт, предписан от специалиста коафьор.

#Тип "възел"
Този проблем обикновено се среща предимно при къдравите коси. Техните косъмчета, поради специфичната си структура и форма, често се осукуват, в резултат на което се получава възел.

2111069247.jpg


Какво означава: Ако имате къдрава коса, трябва да сте особено внимателни, когато я решете, така че да не причините неволно начупване на косъма.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?