.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко често трябва да миете къдравата коса

| преди 2 години
коса
Снимка: iStock

Ако не сте съвсем сигурни какъв тип е косата ви или тя просто се държи по различен начин, в зависимост от сезоните и продуктите, полагайте грижи за нея като за нормална коса. Къдравата коса изисква малко по-специфични грижи, заради особената форма на кичурите. Оптималната честота, на която тя трябва да се мие с шампоан е 2-3 дни. Измиването може и да е на по-голям период от време, ако косата ви е естествено къдрава. Късата коса се мие по-често, отколкото дългата. 

Колко пъти в седмицата трябва да миете косата си

От основно значение е и кака миете косата си. Експертите твърдят, че трябва да оставите шампоана в корените за около 3 минути, след това леко да масажирате, за да може той да почисти нежно косата, без да дразни скалпа. Това ще помогне и за предотвратяване на пърхот.

Не мийте краищата или, вместо това, просто нека шампоан изплакне краищата, докато се спуска надолу, за да не ги изсуши прекалено много.

Как ви действа есента?