.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ивайла Станчева: "Добрият фриьзор знае как да се погрижи за вашата коса"

LadyZone.bg | преди 2 години
2111025756.jpg
Срещнахме се с Ивайла Станчева, главен коафьор на "България търси талант", за да научим повече интересни факти за сезонните тенденции и нео-философията при прическите и косата.

Ladyzone.bg: Кои са прическите, които ще носим през 2016 – на кои лица отиват те?
Ивайла Станчева: Много е важно прическата и цветът да са съобразени както със стила на даденото лице, така и с това до колко сезонните тенденции са приложими на с физиономията им. В наши дни е редно да се съобразяваме и с професията на човек и средата, в която се развива. Модерната прическа не се свежда просто до прилагането да една или друга тенденции. В нея има мисъл и много философия. Всеки сантиметър е важен.  

Тази година цветната палитра е богата на нюанси - от бледо розово минаваме на сиво, преливаме към лилаво, акцентираме с оранжево и червено. Кичурите придават повече движение на косата и отиват на всяка една от нас. 

"България търси талант" ви дава възможност да коафирате много лица – коя е любимата ви прическа? 
За втора година съм част от екипа, което ме прави много щастлива. Срещам се с различни хора и това прави дейността ми все по-интересна и вълнуваща. Което прави избора на определена "любима" прическа труден.

В рамките на телевизионното предаване се грижа и за прическите на участниците. Те трябва да са съобразени както с облеклото, така и с характера на човека. Едно от основните ми правила е лицето да се чувства добре с прическата си. На моменти влизам в ролята на психолог, защото за мен е важно всеки един от участниците и журито да е себе си, независимо от изградена визия. 

Каква грижа е редно да полагаме, за да бъде косата ни лесна за коафиране?
Много е важно да полагаме правилните грижи за косата си. Шампоан, маска и след това трябва да използваме стилизиращ продукт. Това всеки може да прави и сам у дома. Затова окуражавам всяка една дама да си набави тези три продукта, за да бъде сигурна, че косата й е подхранена и защитена. 

Какво бихте посъветвала дамите, на които не им остава време да си правят прическа всеки ден, но държат да изглеждат винаги добре. Нещо различно от обичайни messy bun (небрежен кок), който всички много харесваме.
Всички жени обичаме този стил и той винаги ще бъде на мода - един небрежен кок, както и леко намачканите къдрици са изключително лесни за оформяне. Необходим е стилизиращ продукт за морски ефект или пяна за коса. 

Всяко едно предаване е с различна визия. Как я изготвяте – кои са основните ви извори на вдъхновение?
Всичко е много добре изготвено, обсъдено, преразгледано, усъвършенствано и одобрено. Предварително се обсъжда визията на всеки един по отделно - какво му отива, какъв е търсеният резултат и до колко можем да си позволим да сме по-креативни. (смях) 

С какво съвременните прически и грижи са се изменили през последните няколко години?
Грижата за косата е много важна! Днес има много и различни видове продукти за коса, което прави избора голям. Важно е просто да подхождаме рационално и да избираме правилната за нас козметика! Един фризьор винаги може да е в помощ на клиента. Ако се колебаете, допитайте се до него. Добрият коафьор знае какво да ви препоръча. 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?