.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Искаш да си боядисаш косата с къна? Ето за кои дами не е подходящ натуралният оцветител

LadyZone.bg | преди 1 година
kyna
Снимка: istockphoto.com
За разлика от боята за коса, която може да се намери лесно във всеки магазин и при употребата й често няма никакви условия, при къната има случаи, в които е препоръчително да се въздържите

Къната е позната от векове. Тя е натурален оцветител, добиван от листата и кората на растението Лавзония, което вирее в някои части на Африка, Азия и Австралия. Предимствата й, които карат жените да се доверят на нея за боядисването на косата си, са безспорни, стига разбира се тя да е с доказан натурален произход. Освен че може да боядисате косата си с нея, къната ще я направи блестяща и здрава, ще укрепи косъма, при някои жени дори действа противопърхотно, както и намаляващо и спиращо косопада.

kyna
Растението Лавзония Снимка: istockphoto.com

За разлика от боята за коса, която може да се намери лесно във всеки магазин и при употребата й често няма никакви условия, при къната има случаи, в които е препоръчително да се въздържите.

Ако сте от дамите, които обичат често да сменят цвета на косата си, то къната изобщо не е подходяща за вас. Имайте предвид, че тя прониква дълбоко в косъма и следваща смяна на цвета ще бъде истинско предизвикателство за вас или фризьора ви.

Ако скоро предвиждате да ходите на химическо къдрене – добрият и съвестен фризьор никога няма да рискува да направи подобно къдрене, след като клиентката е боядисана с къна. В най-добрия случай тя просто няма да подейства.

kyna
Снимка: istockphoto.com

Не е препоръчително да използвате къна и ако скоро сте боядисали косата си с боя за коса. Синтетичната и растителната бои са несъвместими, а реакцията е напълно непредвидима.

Ако корените на косата ви са силно побелели, е напълно възможно след къната те да останат по-светли и да се различават от останалата част от косата.

Натуралният оцветител не е подходящ и за дами, които не могат да чакат. Целият процес отнема часове, изисква свободно време и много търпение.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?