Балеажът е техника за боядисване на косата, при която се залага на много артистичност и преливане на нюансите. Слънчевата калифорнийска целувка  дава възможност косата да придобие естествен вид на изсветляла от лятното слънце. Природата винаги ни е показвала как да бъдем красиви. И това, което прави с косата ни през лятото слънцето, е един от най-закачливите и секси ефекти, които можем да имаме.

 

Косата се боядисва на много тънки кичури с фина четка, така че новият нюанс да се прелее с естествения цвят на косата плавно, без резки граници. Не се използва фолио. Основната идея е да се постигне мек, естествен външен вид. По дължината на косата може се нанася един балеажен цвят, а в краищата  се добавят повече оцветители за по-засилен акцент и блясък. Основният цвят трябва да има не повече от един тон разлика с цвета в корените. Градиентите придават на прическата дълбочина и обем.

При балеаж "Слънчева калифорнийска целувка" се препоръчва цветът да бъде съобразен с тена на кожата. Правилната комбинация ще направи външния ви вид изключително свеж и сияен.

Но ако си мислите, че това е ефект, който могат да постигнат само блондинките - грешите. При брюнетките калифорнийската целувка се постига с червени и медени оттенъци. 

Балеажът е много добър избор, ако просто искате да освежите визията си за летния сезон, но не искате цялостно да сменяте цвета. Техниката е щадяща и защото не докосва корените на косата и кожата на скалпа.