Голяма част от хората страдат от Кератозис Пиларис, но вероятно единици от тях го съзнават. Така наречената "гъша кожа" обикновено се проявява в областта на ръцете над лактите, бедрата, дупето, а понякога дори и лицето. Това малко познато състояние на кожата е в резултат от забавянето излющването на мъртвите кожни клетки и задържането им в космените фоликули или свръхпроизводството на кератин.

Макар и Кератозис Пиларис да не е заболяване, а напълно безболезнен кожен дефект - неприятното зачервяване, появата на малки пъпчици и загрубяването на кожата далеч не будят положителни конотации у потърпевшите.

За съжаление състоянието е нелечимо, но това не бива да ни отчайва. С постоянство и търпение то може да бъда овладяно и кожата ви да придобие здравия и сияен вид, за който винаги сте мечтали.

Тайната за красива кожа се крие в три прости стъпки, които обаче трябва да повтаряте редовно. Какво се изисква от вас?

Първо, къпете се с хладка вода и използвайте мек душ-гел, който не изсушава или раздразва кожата ви.

Второ, ексфолирайте добре. Препоръчваме ви да се спрете на естествените скрабове като сол, захар, кафе и тоалетни трици. Ако все пак решите да изберете готови ексфолианти, съветваме ви да търсите продукти с високо съдържание на киселини. Тази процедура може да бъде извършвана веднъж или два пъти седмично, в зависимост от състоянието на кожата ви и личните ви наблюдения.

Трето, хидратирайте. Идеята е да откриете продукт, който не омазнява, а омекотява кожата ви без да запушва порите. Съществуват безброй варианти на пазара, изборът е ваш, но ви съветваме да търсите некомедонни лосиони, които гарантирано ще подобрят вида на кожата ви. Естествено, нанасянето на чисто кокосово масло също е добра алтернатива за тези от вас, които предпочитат натуралните продукти.

Справянето с Кератозис Пиларис е трудоемка, но наистина удовлетворяваща задача, която е по силите на всеки човек, който се стреми към красива и гладка кожа. Направете си услуга и се погрижете за себе си още днес!