Почти винаги първото впечатление, което оставяте в околните е най-важно. За това значение имат не само дрехите, грима и цялостното излъчване, но и ароматът, който използвате.

 

Плодово-цитрусови нотки - лимон, портокал, лайм, мандарина

Дамите, които са жизнени, усмихнати и кипящи от енергия обикновено избират плодови аромати, които са естествени и напомнят докосване до природата и плодовете. Обикновено те са активни физически, държат се естествено без да се преструват и създават лесно приятелства.


Цветни нотки - жасмин, роза, лавандула, здравец

Парфюмите с цветни нотки са изключително женствени и подчертават женската натура на всяка жена. Дамите, предпочитащи парфюми с аромат на цветя, са нежни и деликатни същества, раними и понякога срамежливи. Когато е необходимо обаче, те отстояват със зъби и нокти своите позиции и авторитет.


Дървесни нотки - кехлибар, сандалово дърво, кедрово дърво

Ароматите с дървесни нотки подхождат еднакво добре, както на жените така и на мъжете, но носени от дами, те подчертават индивидуалността и твърдия характер на собственичката си. В зависимост от преобладаващата нотка в парфюма, той може да показва и чувствената натура на една жена.


Свежи, зелени нотки - бор, хвойна, трева, листа, билки

Подобно на плодовите аромати, и свежите, зелени парфюми предполагат енергична и свежа личност, която е винаги център на внимание и душата на компанията. Жените, харесващи подобни миризми предпочитат да хванат живота за рогата, вместо обратното.


Ориенталски нотки – мускус, ванилия, екзотични ориенталски цветя

Ориенталските, тежки аромати предполагат мистериозна личност, която иска да бъде запомнена дълго време след срещата с нея. Дамите, които обичат такива парфюми нямат никакви съмнение, че първото впечатление е най-важно. Затова гледат да оставят запомнящ се аромат след себе си.