Според специалистите три са причините, поради които трябва да бъдем редовни и постоянни в този тип почистваща процедура. На първо място, дерматолозите изтъкват способността на този метод да прониква и почиства кожата в дълбочина. Наред с това, есфолирането изглажда и подобрява структурата на кожата, правейки я мека, нежна и еластична. И на трето място, но не по важност, пилинг технологията подобрява притока на кръв към лицето, в резултат на което кожата придобива свеж, младежки и сияен вид.

След теорията, минаваме към практиката.

#Съсредоточете се върху грубите, сухи петна по кожата
Вгледайте се в кожата си на дневна светлина. Това ще ви помогне да разберете какво се случва с нея и дали по нея има области, които се нуждаят от вашата помощ. Научете се да наблюдавате кожата си. При добро вглеждане лесно може да забележите определени участъци от нея, които имат нужда от повече грижи и внимаие. Те може да са груби, сухи или твърде мазни. В случай че забележите такива, концентрирайте третирането с ексфолиант именно върху тях. Ексфолирайте внимателно с кръгообразни движения в посока нагоре.

#Два пъти в седмицата, вечер преди сън, пръскайте лицето с топла вода и втривайте скраб гел
Ако имате крехки капиляри, дерматолозите препоръчват преди нанасянето на скраб, лицето да се намазва с масло – то действа като защитен филм и я предпазва от нараняване и раздразвания. Ако кожата ви е чувствителна и склонна към зачервяване, ексфолирайте я само веднъж седмично. За целта избирайте есфолианти с по-нежни и деликатни перли.

Ексфолиращите четки също са ефектен метод за премахване на мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата. Дължат популярността си на марката Clarisonic – новатор в областта на почистващите козметични серии. Четката намира широко приложение в различни спа процедури, но може да се използва и в домашни условия. В случай обаче, че се появят дразнения или зачервявания по кожата, честотата на нейната употреба трябва да бъде намалена.

#Използвайте хидратиращ овлажнител след пилинг
Отмийте скраб гела от лицето си с топла вода, след което внимателно го подсушете с кърпа, без да търкате. Преди да се отправите към леглото, завършете с овлажняващ крем или с любимия ви anti-age серум. На сутринта кожата ви ще бъде гладка и сияйна, благодарение на нежната екфолиация и хидратиращата формула на козметичния продукт.