Да, всяка една от нас е уникална и заслужава най-доброто на този свят. А естествената красота е редно да бъде подчертавана по неподправен начин. Колкото и да е голям изборът на аромати в специализираните парфюмерии, често имаме чувството, че правим компромис със себе си, избирайки ухание, което не отговаря на истинската ни същност. 

И както е казала Коко Шанел - "Жена без парфюм няма бъдеще."

#Научете основните правила

Преди да посегнете към козметичното шкафче с наличните ви парфюми, нека да си припомним първо как и къде да ги прилагаме:

Впръскате струя първо върху едната, а после върху другата си китка, след което да ги разтъркате нежно една в друга. Нанасяйте аромата винаги върху чиста и суха кожа. Ако използвате два продукта, приложете ги върху различни области от тялото си, и веднага след това ги втрийте внимателно една в друга.

За да се спрете на ухание, сътворено от вас самите посредством използването на два или три аромата наведнъж (ароматите не бива да бъдат повече от три), първо експериментирайте, като тествате върху късче хартия, често осигурявано в магазините за парфюмерия. Също така можете да напръскате малко количество от вътрешната страна на китката си и да изчакате десетина минути преди да вдъхнете от аромата.

#Фокусирайте се върху парфюми с лек аромат

Сега идва забавната част. Извадете всичките си парфюми и намерете тези, които са най-подходящи за наслояване. Колкото по-леки и фини са техните аромати, толкова по-лесни са те за смесване. Сред леките аромати са тези на фрезията, ванилията и розата. От тяхната комбинация например би се получило чудесно оригинално ухание.

Това означава, че всичко, което се вика с аромат на името - като роза, ванилия, или фрезия - е голямо смесване парфюм, тъй като това е вероятно далеч по-малко сложна.

#Заложете на цветен букет

Комбинацията от флорални аромати винаги и добре дошла. Разбира се, стига да не прекалявате с количеството различни цветя. Единственият различен от цветовете аромат, който в случая може да си позволите, е този на цитрус – той ще придаде красив и завършен акцент на вашия цветен букет. Не забравяйте, разбира се, преди това да тествате неговия аромат.

#Смесвайте аромати от едно и също семейство

Добре е да знаете, че приятен и стилен аромат се получава чрез смесването на ухания, принадлежащи към едно и също семейство – например само цветя, а защо да не пробвате с различни парфюми с ухание само на роза или само на зюмбюл. Добра идея е да експериментирате и само с ароматите на канела, ванилия и джиндижил например. Винаги тествайте, преди да стигнете до окончателното решение.

#Разделете ароматите на два отбора

Аромати с топъл и пикантен аромат може да смесите с аромати от друг отбор – например с такива, отличаващи се с нежно цитрусово ухание. Или комбинирайте аромати от свежо-зелената категория с такива от дървесно-кехлибарената.

#Не забравяйте маслата и кремовете

Нанеаяйте лосион или крем винаги върху чиста кожа и винаги преди да използвате парфюма си – истината е, че парфюмите траят по-дълго върху чиста и добре хидратирана кожа. Използвайте измиващи средства и лосиони с аромат сходен на този на парфюма ви.