Понякога и най-скъпите продукти за разкрасяване могат да бъдат заменени с неща, които всяка жена притежава в дома си. Сигурни сме, че много от вас са пробвали какво ли не, за да оформят, запълнят и подчертаят веждите си. А всички знаем, че красивите вежди придават различен, по-изразителен и представителен вид на всяка жена.

Ако в несесера си имате пудра, сенки за вежди, молив, серум и дори спирала специално предназначена за оформянето на косъмчетата над очите – забравете за тях! Или поне за момент. Дори професионални гримьори използват този малък трик, за да подчертаят, удебелят визуално и да направят по-плътни миглите – обикновен сапун.

Снимка: istockphoto.com

Важно изискване е обаче той да не е бял на цвят, защото това ще накара веждите ви да изглеждат все едно са се сдобили с пърхот. Добра идея е да използвате глицеринов сапун например, който в много случаи се рекламира като чист глицерин и е прозрачно жълтеникав на цвят. Цената му е няколко лева. Другото, в което трябва да инвестирате, ако нямате у дома, е четка за разресване и оформяне на вежди. В най-лошия случай, ако не ви се дават пари, може да използвате четката на старата ви спирала за мигли, която сте измили и подсушили старателно.

Това, което трябва да направите, е да натъркате четката в сапуна, така че по нея да остане от продукта. След това нанесете върху веждите, като правите разресващи движения нагоре.

Восъчно-лепкавата текстура на сапуна фиксира косъмчетата нагоре и създава илюзията, че са по-обемни, дълги и плътни. Вижте във видеото:

След фиксирането със сапун и ако има нужда, може да дооформите или потъмните с продукт, който използвате ежедневно – молив, сенки или спирала.

За шастие, разкрасителната индустрия се развива толкова бързо, че на пазара могат да се намерят разнообразни продукти – включително и сапун за вежди. Разбира се, той не е предназначен за миене, а както вече разбрахте – за оформяне.