Козметичните магазини и сайтове са претъпкани с нови и нови продукти за красота. Предложенията буквално валят отвсякъде – особено щом става дума за косата. Все пак добре поддържаната грива е това, към което почти всяка жена се стреми, а и промяната в прическата в много случаи е най-лесният начин да се отървем от рутината и следващата я по петите депресия.

Ако сте от тези дами, които са изморени от рекламни трикове и предпочитат натуралните алтернативи на масовите козметични продукти, можете да се възползвате от нашето предложение за съживяване на косата с ябълков оцет. Освен, че е абсолютно органичен, неговото приложение ще ви помогне да запазите живота си такъв, какъвто искате да бъде – простичък и необременен.

На повечето жени им се налага ежедневно да използват лак за коса, стилизиращ гел или пяна, които се натрупват в косата и нарушават структурата на косъма. Ябълковият оцет отстранява тези натрупвания, създава обем и дори помага в борбата с пърхута. Има много начини да го използвате, но ето кои са нашите фаворити:

  • За измиване: веднъж седмично добавяйте ¼ чаена чаша ябълков оцет (променяйте количеството според дължината на косата си) към шампоана си. След това измийте по обичайния начин и нанесете балсам.
  • За омекотяване: смесете в бутилка с пръскащ накрайник (тип спрей) 1/3 чаена чаша ябълков оцет с малко над литър вода и разклатете добре. Дръжте я в банята, за да можете да напръсквате косата си с течността, след като я измиете с шампоан. Това е един чудесен заместител на балсама, като дори можете да не го отмивате. Не се плашете от миризмата – тя ще изчезне с изсъхването на косата.
  • Против пърхут: нанесете една капачка концентриран ябълков оцет върху кожата на скалпа и масажирайте. Оставете да престои 30 минути и измийте.

За съжаление този природен продукт не е подходящ за боядисани или третирани коси, тъй като може да отмие цвета.