Ябълка, банан или круша предпочитате за хапване? Е, каквото и да ви допада повече, няма значение, защото днес плодове няма да ядем, а ще разгадаваме формите на женското тяло, които много често са оприличавани именно на плодове.

В зависимост от индивидуалната структура, всяка жена е склонна да натрупва повече мазнини в определена част от тялото – бедрата, дупето, ръцете. Именно поради тази причина съществуват и различни типове структури и форми. Ето и кои са основните четири:

ябълкаЯбълка (триъгълна форма – широката част от триъгълника е обърната нагоре)
Жените тип „ябълка” притежават широки рамене за сметка на по-тънките си бедра. Характерни за тях са тънките крака, докато корема и гърдите изглеждат големи и извън всякакви пропорции сравнени с останалата част на тялото. Мазнините са по-склонни да се натрупват в зоната на корема, гърдите и лицето.

Круша (отново триъгълна форма - широката част от триъгълника обаче е крушаобърната надолу)
Женските форми на тялото тип „круша” са наричани още лъжица или звънец. Формата отново е триъгълна, но широката част от триъгълника е обърната надолу. Характерно за жените – круши са по-големите бедра сравнени с гърдите и горната част на тялото. Натрупването на мазнини варира на различни места, но най-напред те се „наместват” в зоната на бедрата, ханша и дупето.

бананБанан (правоъгълна форма)
Обиколката на талията е с 23 сантиметра по-малка от тази на ханша и гръдната обиколка. Това е характерно за жените с „бананова”  или продълговата форма на тялото. По-често мазнини се натрупват около корема, бедрата, гърдите и  лицето.

 

Пясъчен часовникчасовник
Характерно за тази форма на тялото са големите гръдна обиколка и ханш, за сметка на талията, която почти винаги е тънка. Натрупването на мазнини става винаги в областта на гърдите, ханша и дупето. Пропорциите на тялото изглеждат несъразмерни тъй като ръцете, ханша и гръдния кош изглеждат доста по-големи от талията и горната част на корема.

Призоваваме ви сами да определите какъв плод е вашето тяло. Това ще е полезна информация, тъй като много стилисти и модни дизайнери препоръчват определени модели дрехи на жени, според това каква е тяхната „плодова” форма на тялото. Някои треньори и фитнес инструктори препоръчват определени упражнения за натоварване и стягане на тези зони от тялото, които са проблемни. Преди това обаче са определили каква е структурата на тялото на конкретната клиентка.

Очаквайте скоро в LadyZone съвети за модни трикчета за прикриване на недостатъците на тялото, базирани именно на типовете форми на женското тяло.