През 2007 година снимката на 6-годишната Талейн Блондо обикаля света. Просто няма как да не сте срещали тези сини очи поне веднъж в мрежата. Тогава тя печели титлата най-красивото момиче в годишната класация за стоте най-красиви лица на планетата на TC Candler.

Днес, 11 години по-късно, Талейн отново е най-красива на света, според същата класация.

Чаровната французойка съобщи за победата си и благодари на всичките си 2.6 милиона последователи в Инстаграм:

Френският модел е дъщеря на футболиста Патрик Блондо и дизайнерът Вероника Лобри. Първите й модни изяви се случват, когато тя е едва на 4 години. Славата идва на 6-годишна възраст. Следват корици на известни списания, сред които е и модната библия Вог. Талейн е дефилирала за световни брандове като Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Chanel, Ralph Lauren и Lacoste.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Провокативните снимки, на които тогава 10-годишната Талейн е с тежък грим и прическа, пораждат противоречиви коментари за възрастта й и това как трябва да изглежда. Тогава нейната майка споделя, че единственият проблем с въпросните фотоси е, че дъщеря й носи прекалено скъпи бижута.

На 13 Блондо се снима за още една корица за френско издание. Тогава медиите я короноват като новата Кейт Мос.

През 2015 година участва във филма Belle & Sebastian: The Adventure Continues.

През 2017 година става посланик на L’Oreal и за първи път преминава по червения килим на кинофестивала в Кан. През същата година тя лансира и собствена модна линия Heaven May Clothing.