Днес, сваляме маските на онези храни, които си мислим, че са полезни за здравето на нашата кожа, но всъщност са вредни. Като например: 

#Захарта, защото тя влия върху нивото на колаген в кожата - вещество, което кожата произвежда, за повече еластичност и гъвкавост.

От друга страна захарта повишава нивото на кръвната захар, което в един или друг момент може да доведе до появата на акне или други дерматологични проблеми, като алергии и т.н.

 

#Рафинираните зърна. За съжалението повечето зърнени продукти са рафинирани по един или друг начин. Да, пълнозърнестите храни са полезни, но когато пазарувате, обръщайте внимание на съдържанието.

В големи количества рафинираните зърна могат да повишат кръвната захар, което както стана ясно може да доведе до дерматологични изменения. 

#Готовите храни, тъй като съдържат не само консерванти, но и високи количества сол и захар. Тази комбинация не е никак добра за кожата, защото, за да бъде преработена солта от организма, той използва голя част от водата в тялото. Следователно кожата изсъхва ако не пиете редовно вода. 

#Млякото е също един от тайните врагове на хубавата кожа. Да, Клеопатра се е къпала във вани, пълни с мляко, но не го е консумирала в големи количества.

Поемането на твърде много млечни продукти може да провокира хормонален дисбаланс, който на свои ред да породи дерматологични проблеми - акне, обрив, зачервяване или раздразнение на кожата. 

#Алкохолът. Принципно той по нищо не е здравословен в големи количества.

Той дехидратира организма, следователно кожата губи от своята еластичност - появяват се бръчки и дори обелване на кожата. 

#Морските дарове. Знаехте ли, че те съдържат йодин?

Да, той е полезен за здравето на щитовидната жлеза, но може да навреди на кожата. 

#Червеното месо е само по себе си важен хранителен елемент, но е добре да се консумира с мярка. 

Причината? Нежеланата поява на пъпки по лицето.