Зехтинът е използван от незапомнени времена за всичко. Освен приложенията му в кухнята, можем да го използваме като домашно „лекарство” за всичко свързано с козметиката. И преди сме ви съветвали в отделни теми как да си направите маска за коса, или как да отслабнете със зехтин. Сега събираме всичко за маслиновото олио и красотата на вашето тяло на едно място.

-    С помощта на памучни тампони втрийте зехтин върху кожата на вашите сухи и изморени крака. Процедурата правете всеки ден, изчаквайки няколко минути да попие.  Слагате чорапите без да се притеснявате, че ще останат мазни петна. След няколко месеца ще имате мека и прекрасна на допир кожа на краката.
-     А знаехте ли, че можем да използваме маслиновото олио за почистване на лицето от грим? Дори в същото време ще подхраните и кожата.
-    Използвайте също и за намаляване на бръчките. Много жени споделят, че редовната употреба на зехтин им помага ефикасно в борбата с годините.

-    Напукването на устните през зимата е доста досадно и неочаквано понякога. Преди излизане нанесете само една капка върху тях. Това може да  служи, както за превенция, така и за вече напукана кожа.

-    Здрави нокти и кожички на ръцете? Не е нужно да купувате скъпи кремове, които използват маникюристите. Достатъчно е да намажете областта на ноктите с памучен тампон, напоен с няколко капки маслиново олио.
-    Не сте си и помисляли, че можем да приложим зехтина и в банята? Добавете в душ гела съвсем малко количество за допълнителна хидратация на кожата.
-    Използвайте зехтин и за проблемните области на скалпа на главата, като някакви люспи например, дължащи се на изсушаване на кожата. Втривайте само в проблемните зони.
-    Смес от зехтин и захар, или зехтин и сол приложете като ексфолиант за цялото тяло.
-     Намажете ръцете с чудодейното олио. Това ще ви гарантира млада, гладка и хидратирана кожа.
-    Писали сме затова как да си направите маска за коса, съдържаща зехтин. Сега ви казваме, че той може да се използва сам и действа, като балсам за блестяща коса. Втрийте в измита коса и завийте за около 20 минути с топла хавлия. Изплакнете обилно. Нанесено върху краищата на косата пък, ще помогне за заплетени краища.

Зехтинът е използван от незапомнени времена за всичко. Освен приложенията му в кухнята, можем да го използваме като домашно „лекарство” за всичко свързано с козметиката. И преди сме ви съветвали в отделни теми как да си направите маска за коса, или как да отслабнете със зехтин. Сега събираме всичко за маслиновото олио и красотата на вашето тяло на едно място.

- С помощта на памучни тампони втрийте зехтин върху кожата на вашите сухи и изморени крака. Процедурата правете всеки ден, изчаквайки няколко минути да попие. Слагате чорапите без да се притеснявате, че ще останат мазни петна. След няколко месеца ще имате мека и прекрасна на допир кожа на краката.

- А знаехте ли, че можем да използваме маслиновото олио за почистване на лицето от грим? Дори в същото време ще подхраните и кожата.

- Използвайте също и за намаляване на бръчките. Много жени споделят, че редовната употреба на зехтин им помага ефикасно в борбата с годините.

- Напукването на устните през зимата е доста досадно и неочаквано понякога. Преди излизане нанесете само една капка върху тях. Това може да служи, както за превенция, така и за вече напукана кожа.

- Здрави нокти и кожички на ръцете? Не е нужно да купувате скъпи кремове, които се използват от маникюристите. Достатъчно е да намажете областта на ноктите с памучен тампон, напоен с няколко капки маслиново олио.

- Не сте си и помисляли, че можем да приложим зехтина и в банята? Добавете в душ гела съвсем малко количество за допълнителна хидратация на кожата.

- Използвайте зехтин и за проблемните области на скалпа на главата, като някакви люспи например, дължащи се на изсушаване на кожата. Втривайте само в проблемните зони.

- Смес от зехтин и захар, или зехтин и сол приложете като ексфолиант за цялото тяло.

- Намажете ръцете с чудодейното олио. Това ще ви гарантира млада, гладка и хидратирана кожа.

- Писали сме затова как да си направите маска за коса, съдържаща зехтин. Сега ви казваме, че той може да се използва сам и действа, като балсам за блестяща коса. Втрийте в измита коса и завийте за около 20 минути с топла хавлия. Измийте обилно. Нанесено върху краищата на косата пък, ще помогне за заплетени краища.