Искате здрава, блестяща и зашеметяваща кожа на лицето? Тогава освен скъпите козметични продукти трябва да обърнете внимание и на доброто кръвообращение и да започнете да масажирате кожата на лицето си редовно. Това ще подобри нейния цялостен вид, ще придаде завършен нюанс на тена й, а вие ще се чувствате по-самоуверени и по-красиви. И всичко това можете да правите периодично у дома, без да посещавате скъпи козметични салони.

Блестяща кожа
Знаем, че в повечето случаи, когато някой ни погледне за пръв път, той вижда първо лицето ни. И ако кожата му е здрава и блестяща, то и вие самата ще оставите такова впечатление.

Подпухналост
Някои жени са склонни да подпухват, когато са недоспали или са спали малко повече от обикновено. Един от сигурните начини да избегнете подпухването е да масажирате лицето си.

Бръчки
Масажът стимулира циркулацията на кръв и осигуряван повече кислород за лицето. Той също спомага за изграждането на повече колаген, на който всъщност се дължи стегнатия й вид.

Двойна брадичка
Това не е присъщо само за хората, които имат малко повече килограми от нормалното. Дори и някои по-слаби хора са склонни да образуват двойна брадичка, а масажът определено ще свърши незаменима работа в това отношение.

Техники на масаж
Ще са ви нужни крем за лице и купичка със студена вода.

Ако сте си вкъщи, значи спокойно можете да свалите горната дреха, с която сте, за да можете да масажирате и шията, без всичко да стане в крем.

Измийте си ръцете и почистете лицето с лосион. Седнете на стол пред огледалото и вземете по-голямо количество крем, отколкото слагате обикновено. Поставете го на лицето и шията. Втрийте нежно в кожата.

С помощта на малко памук сложете студена вода, като започнете от шията и продължите към лицето. Повдигнете главата и с ръце извършвайте вертикални движения, все едно се опитвате да повдигнете гушата.

Масажирайте кожата точно над шията, като започнете от средата на челюстта, стигайки до ухото. Движенията трябва да са в посока от челюстта към ухото. Направете това 20 пъти.

Масажирайте останалата част от лицето с потупващи движения и движения, имитиращи описването на кръгове. Продължете с поставянето на крем за лице и студена вода.

Обърнете внимание и на очите. Описвайте кръгове около тях с пръсти.

Масажът трябва да се извърша с движения нагоре или настрани, но никога надолу. Все пак искаме да изпънем кожата и тя да „преодолее гравитацията”, а не да увисва.

В съчетание с периодичните масажи е добре да пиете и по 10-12 чаши вода всеки ден.
След процедурата измийте лицето със студена вода.